Schiphol yoga

Schiphol yoga, yogalessen om Schiphol te overleven

De chaos op Schiphol airport

Schiphol yoga, op 2 juli vloog ik van Schiphol airport voor een spirituele reis. Het was meteen een ervaring om te kijken hoe je met yoga in balans blijft. De chaos was niet te omschrijven. Ouderen, mensen die invalide zijn en mensen die flauw vielen tijdens het wachten. Wij stonden drie en een half uur in de rij. Schiphol yoga gaat gewoon door in het vliegtuig. Toen we eindelijk in het toestel zaten duurde het nog twee uur voor we konden vliegen. Mensen haalden het vliegtuig niet en daarom moesten de koffers eruit. Omdat dit weer te lang duurde was het slot verlopen, de toestemming om te vliegen. Kortom een chaos die bij veel mensen stress geeft.

schiphol yoga

Schipholstress wat is dat?

In de tijd dat wij van het hotel in Hoofddorp naar Schiphol gingen was de Schiphol stress duidelijk te zien. We zagen mensen die al zes uur voor die tijd op Schiphol waren. Hierdoor werden de rijen nog langer. Dan de mensen die allerlei ziekten voorwendden om niet in de rij te staan. Van alles werd bij elkaar gelogen. Wij he hadden een Italiaanse familie voor ons in de rij. De man heeft twee uur staan schelden tegen iedereen die voorkroop in de rij. We zagen ouderen met stok die voortstrompelden in de rij. Kortom ik  ben 25 keer in India geweest maar nog nooit zulke toestanden meegemaakt. Wanneer je dit soort dingen ziet dat is de Schiphol yoga geen luxe.

Schiphol yoga en voorbereiding

Schiphol stress zie je aankomen. Je leest in de krant de problemen op Schiphol. De toestanden die ik in India nooit heb meegemaakt. Wij hadden een goede yogavoorbereiding met de Schiphol yoga. Hebben een hotel geboekt bij Schiphol met zwembad en sauna om relaxed naar  de luchthaven te gaan. Neem goede mantra’s mee en oordopjes naar Schiphol. De ganeshamantra en de Gayatrimantra zijn goede mantra’s tegen deze stress. Ook een stressbal geeft een goede ontlading van de stress in de rij. Neem ook een mooi symbool mee zoals een Ganesha beeldje. Neem zonnebrand mee wanneer je uren buiten in de rij staat. Bij slecht weer een regenjas.

schipholyoga

 

Schiphol yoga in de rij

Wanneer je in de rij staat dan is het eerste OVERGAVE.  Laat je niet gek maken door de de bordjes van “nog drie uur”. Dan de humor. Je maakt zoveel mooie dingen mee in die rij van vier uur of langer. Wij hadden mensen uit India die met ons meeliepen en we hebben zoveel lol gehad samen. Dan het aarden. Na bijna drie uur in de rij voelde ik ook mijn lijf. Maar door mij te concentreren op de benen was het mogelijk om de spanning te ontladen. Zorg ervoor dat je de knieën gebogen houdt. Ook dat je het lichaamsgewicht goed verdeelt over de twee benen. Blijf ademen in de buik. Je ontvangt bij elke twee uur een stroopwafel van het Schipholpersoneel om de suikers in het lichaam op pijl te houden. Drink veel in de rij.

Yoga in het vliegtuig

Relativeer wanneer je in het vliegtuig zit. Wij dachten dat we alle ellende gehad hadden maar we waren er nog niet. De koffers moesten eruit van de mensen die het vliegtuig niet hadden gehaald. Doe de vliegtuigyoga. De schipholyoga gaat gewoon over in de vliegtuigyoga. Door het lange zitten en de stress raken de spieren verstijfd. Wanneer je vliegangst hebt, vertel het met humor tegen degene die naast je zit. Wij hadden ook iemand naast ons zitten met vliegangst. Het luchtte haar zo op dat ze het kon zeggen. Ook heb ik haar nog wat tips kunnen geven.

Schipholyogales op vakantie

Kom je aan op je bestemming vier het dan meteen. Zet een bloemetje bij Ganesha op tafel. Misschien nog wat eten erbij. Ganesha houdt van zoet. Doe wat yoga rugoefeningen. De volgende dag op je bestemming rustig aan doen. Wat zwemmen, neem een massage of kijk of er yoga wordt gegeven. Met de Schipholyoga kom jij ook ontspannen weer thuis.