Schiphol KLM en yoga

Schiphol KLM en yoga, de verschillen

Schiphol en de KLM

Schiphol KLM en yoga, vroeger was een reis boeken en regelen heel gemakkelijk en al leuk. Afspraak was afspraak en je stond niet voor verrassingen. Dit jaar had ik in februari 2022 een mooie spirituele reis geboekt naar Griekenland. In mei ontving ik een annulering  van de vlucht. Er was een personeelsgebrek. Toen begonnen de problemen op Schiphol. Nu een twee weken voor vertrek is het nog steeds niet zeker of de spirituele reis door kan gaan. Er kwam niet veel vanuit Schiphol en de luchtvaartmaatschappij. Hun aandacht ging uit naar efficiëntie en geld. Schiphol, KLM en yoga, het blijft interessant om te vergelijken. Ook bij Transavia grote problemen.

Schiphol KLM en yoga
Ook bij Transavia problemen

YOGA

In de afgelopen 35 jaar dat ik als yogadocent bezig was, had ik ook tegenvallers. In de corona tijd was het lesgeven zelfs verboden. Toch ging ik daar wel wat anders mee om dan Schiphol en de KLM. Telkens wanneer er moeilijke beslissingen genomen moesten worden ging ik naar mijn geweten. De cursisten werden tegemoet gekomen met yoga online, extraatjes zoals een yogaboek. Nu de coronatijd aardig voorbij is ontvang ik nog steeds complimenten van de cursisten over de aandacht die ze ontvingen. We gingen niet voor geld en efficiëntie maar voor kwaliteit en een goed gevoel. Schiphol, KLM en yoga, Schiphol en de KLM kunnen nog veel leren van de YOGA. Schiphol KLM en yoga, je voelt het verschil.

Schiphol KLM en yoga

De toekomst

Hoe Schiphol en de KLM hebben gehandeld in 2022 is met een korte termijn visie. In corona tijd werd het personeel eruit gegooid. Er zijn vijf bedrijven werkzaam op Schiphol die elkaar beconcurreren. Wie kan het goedkoopste de koffers in het vliegtuig gooien. Bij de yoga koos ik altijd voor continuïteit.  De yogalessen  worden nog steeds gegeven op locaties waar 10 jaar geleden ook al yogales was. Kortom we gaan de komende jaren meer kiezen voor kwaliteit. De kwaliteit in de dienstverlening. We krijgen meer aandacht voor de natuur en duurzaamheid. Schiphol KLM en yoga, het blijft een mooie vergelijking.

Schiphol KLM en yoga
Kies jij voor YOGA of de luchtvaart?