sauna yoga

Sauna yoga Deventer, ook als privéles

Sauna yoga, is pure ontspanning

Sauna yoga, in India heb ik bij mijn goeroes veel verschillende yogavormen geleerd, maar de sauna yoga is mijn favoriete yoga! Je bent je heel bewust van het lichaam en de warmte geeft stilte voor de meditatie. Ook werkt de warmte goed door op je spieren, yogaoefeningen die normaal moeizamer gaan, doe je nu zonder veel moeite.

sauna yoga

De saunayoga en het zitten

Volgens Patanjali waren alle yogaoefeningen om in lotus te kunnen mediteren. In de sauna zijn je spieren lekker soepel door de warmte.  Het zitten in lotus, halve lotus of kleermakerszit gaat je veel gemakkelijker af bij de hoge temperatuur. Geniet bij de sauna yoga van spieren die veel gemakkelijker de yogaasana’s kunnen doen. Wanneer je niet in lotus kunt zitten dan kun je altijd nog in halve lotus of in kleermakerszit komen.

De sauna yoga meditatie en “de toeschouwer”

Wij mensen zijn controle freaks, over het algemeen. Wat is er mooier dan bij de saunayogameditatie de druppels zweet langs je lijf te voelen en niets te doen. Ook wanneer je ergens kriebels van het zweet krijgt hiervan de toeschouwer te zijn.

sauna yoga meditatie

Saunayoga en de warmte  je lichaam  laten in trekken

In onze maatschappij zitten we te veel  in ons hoofd en is de connectie met het lichaam vaak minder en bij sommige mensen nihil. Wat is er makkelijker en mooier om de sensatie van de warmte die het lichaam intrekt te ervaren. Neem eens de 95 graden sauna en geniet van de warmte sensatie.

saunayogales

Geniet van de sauna yogameditatie en de stilte

In veel sauna’s in Nederland is er vaak al stilte, dat komt dus goed uit bij je sauna yoga. Neem dus de stilte sauna’s.  Zelf ga ik altijd naar de Veluwse bron, zij hebben veel sauna’s waar het verplicht stil is. Stilte, yoga, meditatie, mindfulness zijn zo mooi te voelen tijdens je sauna bezoek. De saunayogales kun je mooi afsluiten met een meditatie. Omdat het lichaam door de sauna yoga  en meditatie gaat detoxen moet je veel water drinken bij je sauna bezoek en ook erna. Bij veel sauna’s  kun je lekkere gezonde drankjes bestellen, trakteer jezelf erop.

Ontspanning bij de saunayoga

 

sauna yoga door yogaberry
saunayogales

Gelukkig zijn er veel plekken in de sauna waar je dus lekker kunt uitrusten na je yogaoefeningen. De combinatie van je yogahoudingen met ontspanning is heel gezond.  Het lichaam krijgt dan nog meer de kans om te ontgiften.

Sauna yoga ook als priveles

Ook is het mogelijk om in Deventer een priveles sauna yoga te ontvangen! Je ontvangt dan een yogales op maat inclusief de voordelen van een saunayogales.

Sauna yoga meditatie en het blootwaterzwemmen

 

sauna yoga en blootwateryoga
sauna yoga in Deventer en omgeving

Veel mensen genieten van het “vrije gevoel” bij de saunayoga. Dit gevoel kun je ook combineren met de blootwateryoga In Deventer hebben we eens in de maand blootzwemmen en blootwateryoga in de Scheg.

Kijk ook eens bij yoga Twello, Deventer yoga, yoga Diepenveen, yoga Voorst, yoga Bathmen en voeg onder google het woord Berry toe.

saunayogaDeventer
Saunayoga, welkom in mijn wereld van ontspanning.