sauna yoga

Sauna yoga Deventer met mindfulness

Sauna, yoga en mindfulness meditatie, geef je saunabezoek meer inhoud

Sauna yoga mindfulness meditatie, veel mensen gaan naar de sauna voor ontspanning. Maar met yoga, meditatie en mindfulness tijdens je dagje sauna krijgt een saunabezoek wel een extra tintje. Als yogadocent pas ik de methoden uit India, Tibet en uit het boeddhisme altijd toe tijdens een saunabezoek. Pas onderstaande tips eens toe en je zal merken dat je met een speciaal gevoel naar huis keert bij je saunabezoek.

Sauna, yoga, mindfulness en meditatie bij de Veluwse Bron

Bijna maandelijks kom ik bij de Veluwse Bron in Emst, deze sauna is niet te groot, een mooie balans tussen buiten en binnen welness. Ook kun je hier op tijden komen dat er bijna niemand is en je rustig je saunayoga en meditatie kunt doen. Bij onderstaande tips geef ik de Veluwse Bron als voorbeeld, maar je kunt bijna in elke sauna de diepe ontspanning van sauna, yoga, mindfulness en meditatie ontvangen.

Sauna yoga mindfulness meditatie, hoe begin je?

Begin je bezoek aan de sauna met een klein ritueel. Bezoek als eerste de zoutsauna en wanneer je daar zit realiseer je dan dat zout bij de essentie van het leven hoort. Wanneer de monniken gingen mediteren in de bergen dan namen ze boter, zout, water en thee mee De Himalaya in. Ook wordt zout gebruikt om negatieve energie los te laten. In de zoutsauna bij de Veluwse Bron staat een klein karretje waarmee diep uit de grond grondstoffen als zout uit de mijnen werd gehaald. Laat in deze zoutsauna je negatieve energie los van de afgelopen tijd.

Sauna yoga mindfulness meditatie en het zoutbad

Na de zoutsauna ga je naar het zoutbad, bij de Veluwse bron schuin tegenover de zoutsauna. Koel eerst even af op de ligstoelen voor deze sauna. In het zoute water laat je je drijven. Wij mensen hebben de neiging om alles onder controle te houden. Wat is er mooier dan dat je gedragen wordt in het leven door de essentie, zout, in het leven. Je kan hier de mantra AUM NAMAHA SHIVAYA gebruiken. Deze mantra staat ook voor transformatie. Shiva is de god van vernietiging, dit moet je niet negatief zien. wanneer je oude patronen vernietigt, dan is er weer ruimte voor wat nieuws.

Sauna meditatie en natuurlijk het restaurant

Dan wordt het tijd om jezelf te verwennen met de weldaad in het leven. De gezonde shakes zijn verrukkelijk bij de Veluwse Bron. Zelf neem ik altijd een rood fruit drankje, gezonder kan het niet. Het is de braam, aardbei en framboos shake waarop je je kunt verwennen. Neem er een gebakje bij en realiseer je dat jij het waard bent om het leven te vieren.

Sauna yoga mindfulness meditatie dan naar de observatie sauna

Bij de Veluwse Bron is een sauna waarbij je over het water uit kijkt, de observatie sauna. Daar word je telkens weer verrast door wat je ziet in het water, er boven of achter het water. Het leven zit vol met regels, voorschriften en eisen en daarom kun je hier wat “stouts” doen. Neem wat eten mee van huis en eet dat hier boven op. Het mag niet maar wanneer je je aan de regels houdt die mensen en de maatschappij van je verwachten, dan werkt dit verstikkend door, dus spiritueel gezien is dit een goede actie.

Sauna en meditatief zwemmen

Bij de Veluwse Bron is een buiten- en binnenbad. Meditatief zwemmen is heel bijzonder. Zwem eens met de aandacht bij de adem. Op de uitademing ben je met je mond onder water en blaas je de lucht als luchtbelletjes uit. Op de inademing is je hoofd boven water.

Sauna yoga mindfulness en mediteren in de heetste sauna

Dan wordt het tijd voor de sauna van 95 graden. Deze is bij de Veluwse Bron links van de zoutsauna. Hier kun je de saunameditatie doen. Ga in kleermakerszit zitten en keer de blik naar binnen. Mijn meditatie is daar om niet in te grijpen. Na een aantal minuten gutst het zweet over je lijf. Je blijft zitten en gaat niet met je handen het zweet weghalen. Ook kan het beginnen te jeuken maar je krapt niet, je bent de “toeschouwer”. Sauna yoga mindfulness meditatie en de etherische oliën therapie. Je kunt je sauna bezoek eindigen met een bezoek aan een sauna of bad met etherische  olieen.

Sauna yoga mindfulness meditatie en de vele activiteiten

Sauna yoga
Sauna yoga Deventer is loslaten

Ook bij de Veluwse Bron zijn veel activiteiten. Je kunt er naar vragen bij binnenkomst. Zelf vind ik het altijd te druk en maak er geen gebruik van.

Je spiritueel sauna bezoek afsluiten

Na vele jaren kwam ik er pas achter dat je ook naar boven kunt bij De Veluwse Bron. Daar is een ruimte waar je languit kunt liggen en luisteren naar ontspannende muziek. De ruimte is lekker verwarmd en dit is een mooie afsluiting voor je je gaat douchen.