sauna meditatie

Sauna meditatie Deventer met yoga

Sauna, yoga, mindfulness en meditatie geven je saunabezoek meer inhoud

Sauna meditatie, veel mensen gaan naar de sauna voor ontspanning. Maar combineer de sauna eens met yoga, meditatie en mindfulness. Tijdens je dagje sauna krijgt je saunabezoek een extra spiritueel tintje. Als yogadocent pas ik de sauna de meditatie methoden toe uit India, Tibet en uit het boeddhisme altijd toe. Pas onderstaande tips eens toe en je zal merken dat je met een speciaal gevoel naar huis keert na je saunabezoek.

Sauna, yoga, mindfulness en meditatie bij sauna Bussloo

Bijna maandelijks kom ik bij sauna Bussloo, deze sauna is niet al  te groot, een mooie balans tussen buiten en binnen welness. Ook kun je hier op tijden komen dat er bijna niemand is (de zondagavond) en je rustig je saunayoga en meditatie kunt doen. Bij onderstaande tips geef ik de sauna Bussloo als voorbeeld, maar je kunt bijna in elke sauna de diepe ontspanning van sauna, yoga, mindfulness en sauna  meditatie ontvangen. Sauna meditatie kan ook op maat gegeven worden.

Sauna yoga mindfulness meditatie, hoe begin je?

Begin je bezoek aan de sauna met een klein ritueel. Bezoek als eerste de zoutsauna en wanneer je daar zit realiseer je dan dat zout bij de essentie van het leven hoort. Wanneer de monniken gingen mediteren in de bergen dan namen ze boter, zout, water en thee mee De Himalaya in. Ook wordt zout gebruikt om negatieve energie los te laten. In. Laat in deze zoutsauna je negatieve energie los met de sauna meditatie. Na de coronacrisis gebruikte ik deze sauna vaak.

Sauna yoga mindfulness meditatie en het zoutbad

Na de zoutsauna ga je naar het zoutbad, bij sauna Bussloo is dit bad uniek. Je waant je in de jungle.  Koel eerst even af op de stoelen voor deze sauna. In het zoute water laat je je drijven. Wij mensen hebben de neiging om alles onder controle te houden. Wat is er mooier dan dat je gedragen wordt in het leven door de essentie, zout, in het leven. Je kan hier de mantra AUM NAMAHA SHIVAYA gebruiken. Deze mantra staat ook voor transformatie. Shiva is de god van vernietiging, dit moet je niet negatief zien. wanneer je oude patronen vernietigt, dan is er weer ruimte voor wat nieuws. Kijk eens omhoog in deze koepel en je ziet een kleine piramide op de rand liggen. Energetisch voelt dit voor mij heel goed in combinatie met het zoutbad. De sauna meditatie is heel mooi te combineren met het drijven in dit zoutbad.

sauna yoga

Sauna meditatie en natuurlijk het restaurant of hotel

Tijdens de coronacrisis hebben wij gebruik gemaakt van het hotel. Wat werden we verwend. Alleen de hotelgasten mochten in de welness. De culinaire verrassingen werden op de hotelkamer geserveerd. Ondanks dat we in Deventer wonen en dus maar 15 km van de sauna hebben we toch een nachtje in Bussloo overnacht. Geen spijt van gehad.

Sauna en meditatief zwemmen

Bij sauna bussloo is een buitenbad. Meditatief zwemmen is heel bijzonder. Zwem eens met de aandacht bij de adem. Dit is een mooie voorbereiding op de sauna meditatie. Op de uitademing ben je met je mond onder water en blaas je de lucht als luchtbelletjes uit. Op de inademing is je hoofd boven water.

sauna meditatie

Sauna yoga mindfulness en mediteren in de heetste sauna

Dan wordt het tijd voor de sauna van 95 graden. Hier kun je de saunameditatie doen. Ga in kleermakerszit zitten en keer de blik naar binnen. Mijn meditatie is daar om niet in te grijpen. Na een aantal minuten gutst het zweet over je lijf. Je blijft zitten en gaat niet met je handen het zweet weghalen. Ook kan het beginnen te jeuken maar je krabt niet, je bent de “toeschouwer”. Sauna yoga mindfulness meditatie en de etherische oliën therapie. Je kunt je sauna bezoek eindigen met een bezoek aan een sauna of bad met etherische  oliën. Combineer je sauna meditatie met stilte, yoga en visualisaties.

Sauna yoga mindfulness meditatie en de vele activiteiten

Sauna yoga
Sauna yoga Deventer is loslaten

Bij sauna Bossloo zijn veel yoga activiteiten. Je kunt er naar vragen bij binnenkomst. Zelf vind ik het altijd te druk en maak er geen gebruik van. Maar op de zondagavond heb je kans op een mooie rustige spirituele ervaring bij de sauna meditatie.

Je spiritueel sauna bezoek afsluiten

Bij sauna Bussloo zijn twee bruisbaden op een heuveltje. Je gaat er met een trap naar toe. Gebruik deze plek eens om na te genieten van je sauna meditatie.