safehouse yoga

Safehouse yoga op een veilige plek

Safehouse yoga, wat is een safehouse?

Safehouse yoga, een safehouse  is een veilige woonomgeving waar binnen begeleiding wordt gegeven.  De focus ligt op een clean en zelfstandig leven. Het doel bij een safehouse is om te re-integreren binnen de samenleving.  In een safe house is geen permanent toezicht.  Er wordt van de bewoners verwacht dat ze hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Wel zijn er wekelijkse onverwachte huiscontroles en urinecontroles. Dit om de veiligheid van de bewoners te waarborgen. De safehouse yoga houdt hier rekening mee.

Waar woon je bij een safehouse?

Deze sobere living huizen kunnen overal in de wijk staan. Safehousebewoners kunnen zonder problemen gebruik  maken van bijv. openbaar vervoer.  Boodschappen halen kan men in de buurt, ook andere voorzieningen zijn dichtbij. Men woont per woning met 3 tot 4 personen in 1 huis. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer, voorzien van bed, kast en bureau. Er is een gedeelde woonkamer, keuken, badkamer en toilet. De woning is dus volledig gemeubileerd en voorzien van alle noodzakelijke middelen zoals wifi, computer, tv, koelkast, wasmachine, e.d. Safehouse yoga wordt niet in het safehouse gegeven maar in een speciale yogazaal.

safehouse yoga in Deventer

Wat zijn de regels bij een safehouse

Er is dus 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbare telefonische begeleiding bij incidenten. En mocht het nodig zijn dat er iemand komt, kan er binnen een kwartier iemand aanwezig zijn. In alle huizen geldt dus een zero tolerance beleid op gebruik. Voor alle huizen gelden dus strikte huisregels waar niet vanaf geweken kan worden. Dit is mede om overlast te voorkomen en om in huis de sereniteit te bewaren. De verblijfsduur in de huizen is 1 jaar na het afsluiten van de abstinentie gerichte verslavingsbehandeling. Veel mensen gaan later vanuit de safehouse yoga naar de “gewone”yoga.

Waarom safehouse yoga

safehouse yoga

Bij een safehouse wordt dus vaak een compleet programma aangeboden.  Om zo weer te kunnen integreren in de maatschappij. Bij yoga kennen we heel veel mooie thema’s.  Thema’s  die verbonden zijn met jouw levensthema’s zoals: loslaten, voelen, grenzen, enz. Yoga wordt dus gegeven aan de hele groep. Dus je voelt je veilig in een safehouse yoga groep. Er zijn geen cursisten aanwezig van buiten de safehousegroep.