rugyoga

Rugyoga, tabletnek door telefoon

Rugyoga

Als yogadocent zie ik steeds meer jongeren in mijn yogapraktijk met een bochel in de rug door gebruik van tablet of telefoon. Video met rugyoga. Bij de laatste onderzoeken blijkt dat 40% van de jongeren nekklachten heef of al een bochel heeft in de bovenrug, door veel gebruik van tablet of telefoon. Het hoofd weegt ongeveer 5 kg en wanneer deze kilo’s bij een naar beneden kijkend hoofd op de nekwervels drukt, geeft dit een belasting van 27 kg. wanneer je ook nog onderuit gezakt zit op een stoel dan is een bochel in de rug zo gemaakt! Met rugyoga voorkom je veel problemen.

Praktische Tips

Hou telefoon op ooghoogte, dan kijk je niet naar beneden en dat geeft minder druk op de nekwervels.

  1. wanneer je zit op een stoel, ga dan op het puntje van d e stoel zitten.
  2. probeer een actieve houding te vinden, zoals staan.
  3.  pas af en toe wat yogaoefeningen toe, zoals in het Tablet telefoon yoga filmpje.
  4. neem relmatig rust en beweeg wat zoals, ommetje naar toilet.

Video met tips bij een tabletnek of een telefoonrugbochel, met rugyoga oefeningen!

https://facebook.com/berry.steenbruggen.1/videos/10208275430737812/

 

RugYoga en je houding

Veel yoga oefeningen in een yogales zijn goed voor de houding, om een bochel in de rug tegen te gaan, de rug soepel en sterk te houden en om de rug te ontspannen. Tablet telefoon yoga kun je ook ontvangen in een priveyogales

Rugyoga, bijscholing op Java voor rugyoga , yogaberry in Deventer

Rugyoga en gratis yogales

Kom eens voor een gratis proefles of volg, voor speciaal tarief, een prive Tablet telefoon yoga les. info@yogaberry.nl en kijk eens op mijn site www.yogaberrydeventer.nl

Ik verzorg al meer dan 35  jaar yogalessen in  Deventer.

Meer dan 1000 mensen hebben in Deventer en omgeving (Twello ,Terwolde en Epse, Gorssel) al mogen ervaren wat rugyoga voor hen kan betekenen in het dagelijks leven. Je kiest bij mij voor een totale yogabeleving met  12 yogalessen in de week,  wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello, zwangerschapsyoga.

Meer dan een yogales in de week

Er is  privé-begeleiding, je kunt met mij mee met reizen naar India en Bali.  Ik ondersteuning je met yogaboeken, er zijn regelmatig workshops.  Als enige in Deventer ondersten ik je met een yoga APP voor op je telefoon. Ik geef elke werkdag meerdere yogalessen in Deventer, dus een gemiste les, door je vakantie of door andere redenen.

Wil je vaker dan eens in de week van een yogales genieten? Dat is bij ons mogelijk zonder extra kosten!