rugyoga

Rugyoga, oefeningen voor een sterke rug

Je rug heeft ook onderhoud nodig

Rugyoga, je kunt  al 30 jaar terecht bij  rugyoga Deventer. Zowel mannen als vrouwen, jong of oud, zelfs sporters krijgen  wel een keer mee te maken met rugpijn. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Rugyoga in Deventer kan je helpen je rug sterk en soepel te houden. Niet alleen het doen van asana’s, maar ook de BackMitra kan je hierbij helpen, waarover je ik hier verderop meer zal vertellen.

rugyoga
Rugyoga in Deventer en omgeving

ZITTEN, ZITTEN EN NOG EENS ZITTEN

Een groot deel van de dag brengen we zittend door. Meer dan we zelf in de gaten hebben. We zitten aan het ontbijt, zitten in de trein of auto naar het werk, om vervolgens achter het bureau te zitten en weer in de auto terug naar huis. Daarna ploffen we op de bank, Facebook kijken, mails bijwerken, televisie kijken! Terwijl onze voorouders de hele dag moesten lopen om een maaltijd bij elkaar te sprokkelen! Rugyoga zorgt voor balans.

ANATOMIE MET EEN SPIRITUEEL TINTJE

Wie bij mij op yoga zit, weet inmiddels dat ons lichaam uit twee helften bestaat. De rechterkant (vrouwelijke zijde) staat voor het gevoelsleven en spiritualiteit. De linkerkant (mannelijke kant) staat voor rationeel en aards.
Maar het lichaam kent ook een voor- en achterkant! De voorkant staat ook weer voor het gevoelsleven (denk aan hart, maag en darmen). Maar je rug, de achterkant, staat voor wilskracht! Een duwtje in de rug kun je dan vast goed gebruiken met de rug yoga.

RUGYOGA EN DE BACKMITRA

De BackMitra creëert ruimte en ontspanning door middel van druk. Door druk uit te oefenen op de wervelkolom kunnen de omliggende spiergroepen ontspannen. Door middel van groeps- of privelessen kan ik je yoga rug oefeningen geven gecombineerd met de Backmitra.

Iedereen kan deze rugyoga oefeningen doen

De oefeningen zijn eenvoudig om te doen en kosten niet veel tijd. Iedere dag 10 minuten met de BackMitra oefenen geven al snel resultaat.
Wanneer je de backmitra rug yoga  dagelijks toepast, ga je merken dat je rug sterker en soepeler wordt. Hierdoor kun je je beter ontspannen en je dagelijkse taken beter uit kunnen voeren. Je kwaliteit van leven zal hierdoor veel beter worden.

Kijk eens op mijn site voor meer informatie over de back mitra en de backmitra yoga backmitra

De backmitra is er voor iedereen

Zowel mannen als vrouwen, jong of oud, zelfs sporters krijgen  wel een keer mee te maken met rugpijn. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Rugyoga wordt ook op maat gegeven.

rugyoga in Deventer

RUG YOGA in Deventer, ADEM EN ONTSPANNING

Mijn yogalessen zijn meer dan alleen maar asana’s! Ik besteed ook veel aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Heel belangrijk voor je rug! Ademhaling kan je ruimte geven, waardoor je spanning weg voelt zakken en er meer ruimte in je rug ontstaat. Hierdoor ga je je beter ontspannen en kunnen je klachten verminderen. Adem kan ook meer zuurstof naar je spieren sturen, zodat je langer in houdingen kunt blijven.

Meer weten over rugyoga in Deventer info@yogaberry.nl of 0618735591