rugyoga Deventer

Rugyoga Deventer, yoga vakantie voor je rug

RUGYOGA DEVENTER, OEFENINGEN VOOR DE RUG MET OOK DE BACKMITRA

rugyoga oefening
rugyoga

Rugyoga Deventer, yogaoefeningen, meer dan dertig jaar yogalessen verzorgen in Deventer en omgeving hebben mij laten zien hoe vaak rugklachten voorkomen. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud, zelfs sporters krijgen er wel een keer mee te maken. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

HEB JIJ OOK RUGKLACHTEN EN KEN JE RUGYOGA DEVENTER NOG NIET?

Heb jij ook last van rugklachten en zou stress, een verkeerde lichaamshouding of overbelasting wel eens de oorzaak kunnen zijn? Vaak is het een combinatie van verschillende factoren die er toe leiden dat je rugklachten krijgt. Merk je dat je rugklachten je geestelijke gesteldheid beïnvloeden en je sociale leven. Word je misschien belemmerd in je dagelijkse bezigheden, je werk, de huishouding en het beoefenen van sport, dan heeft dat een negatieve invloed op je leven! Daardoor ga je misschien nog minder bewegen, je spieren worden slapper, je wervelkolom minder stevig. Zonder dat je het zelf merkt, sluipt het er langzaam in en ben je over je grenzen gegaan. Rugyoga Deventer werkt ook preventief.

YOGA DEVENTER EN DE HOUDING

Daarbij is de houding waarin we zitten ook van belang. We zitten teveel onderuitgezakt, in een verkeerde stoel of met de benen over elkaar, zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Dit alles is niet bevorderlijk voor het welzijn van onze rug. We zouden ook bewuster kunnen kijken hoe we een krat boodschappen optillen, of in- en uit de auto stappen.

YOGA EN RUG YOGA OEFENINGEN, EEN DUWTJE IN JE RUG

Wanneer je teveel hooi op je vork hebt genomen in het leven, en teveel je schouders er onder hebt gezet, haal dan niet langer je schouders op! Het wordt  tijd om naar je lichaam te luisteren, maar dat je ook beter voor jezelf mag gaan zorgen, in plaats van roofbouw te plegen op je lichaam. Bij rugyoga Deventer pakken we ook de psychische kant aan..

Yoga kan je helpen je rug sterk en soepel te houden.

Alle rugyoga oefeningen zijn bedoeld om je rug sterk en soepel te houden. Om zo een paar keer per dag 20 minuten te kunnen mediteren in lotushouding met een rechte rug. Een rechte rug is een kapstok voor de voorkant van het lichaam. Er komt meer ruimte voor je longen, maag en darmen. Je zou dagelijks de zonnegroet kunnen doen, een mooie serie oefeningen voor je wervelkolom en oefeningen zoals rekoefeningen, een torsie voor- achter en zijwaarts. Maar ook de cobra, de kat en de sprinkhaan zijn goede oefeningen voor je rug. Niet alleen het doen van rug yoga oefeningen, maar ook de BackMitra kan je hierbij helpen, waarover je ik hier verderop meer zal vertellen.

RUGYOGA DEVENTER EN DE BACKMITRA

Rugyoga en de BackMitra vormen samen een prachtige yoga combinatie. De BackMitra creëert ruimte en ontspanning in de rug door middel van druk en de backmitra brengt de natuurlijke stand in de rug weer terug. Door druk uit te oefenen op je wervelkolom kunnen  spiergroepen ontspannen. Door middel van groeps- of privelessen kan ik je ook yogaoefeningen geven gecombineerd met de Backmitra. Het zijn  rugyogaoefeningen waarbij je heel veel voelt door weinig beweging. De Backmitra oefeningen zijn in dezelfde sfeer  waarin ik ook de rugyogales geef. De oefeningen zijn eenvoudig  en kosten niet veel tijd. Iedere dag 5 a 15 minuten op de Backmitra  geven al snel een resultaat.Wanneer je de backmitra dagelijks toepast, ga je merken dat je rug sterker en soepeler wordt. Hierdoor kun je je beter ontspannen en je dagelijkse taken beter uit kunnen voeren. Je kwaliteit van leven zal hierdoor veel beter worden met rugyoga.rugyoga

 

 

RUG YOGAOEFENINGEN, YOGA, ADEM EN ONTSPANNING

Mijn yogalessen zijn meer dan alleen maar yogaasana’s doen! Ik besteed ook veel aandacht in de yogalessen aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen, deze zijn  belangrijk voor je rug. Rugademhaling geeft ook een massage, waardoor je spanning weg voelt zakken en er meer ruimte in je rug ontstaat. Hierdoor ga je je beter ontspannen en kunnen je klachten verminderen. Ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat er meer zuurstof naar je spieren gestuurd wordt, zodat je langer in houdingen kunt blijven. Tot slot zorgt de eindontspanning van een rugyogales een uitwerking op het hele lichaam. Yoga in vele vormen dus, een goede oplossing voor je rug.

Ik zie je graag weer op de yogamat deze week bij rugyoga Deventer.