rug yoga workshop

RUG YOGA WORKSHOP MET YOGAOEFENINGEN

Rug yoga workshop, een workshop waarin je rug  aandacht krijgt!

Rug yoga workshop, na dertig jaar yogalessen geven in Deventer en omgeving hebben mij laten zien hoe vaak rugklachten voorkomen bij cursisten. De rug is dan ook een veel voorkomend thema in mijn yogalessen!

Iedereen heeft wel eens last van de rug. Te lang werken in de tuin, een slechte bureaustoel, even iets optillen wat toch zwaarder was dan je dacht…  Meestal zijn deze klachten weer snel verdwenen.   Er kunnen echter andere oorzaken zijn. Het kan een (aangeboren) afwijking zijn in de wervelkolom. Maar ook overbelasting door zwaar lichamelijk werk of een verkeerde lichaamshouding, of teveel hooi op je vork nemen, zonder dat je het zelf in de gaten hebt!

LUISTEREN NAAR JE LICHAAM MET RUGYOGA

Wanneer je rugklachten heftiger worden en telkens terugkeren gaat het je belemmeren in je dagelijkse werkzaamheden. Dan wordt het tijd om naar je lichaam te luisteren en kan deze workshop een steuntje in je rug zijn.

Ik wil je daarom hierbij graag uitnodigen voor deze rug yoga workshop. Een prachtige gelegenheid om je rug nieuw leven in te blazen. Alle aspecten van mijn yogalessen zullen hierbij aan bod komen. Ook wanneer je klachten wilt voorkomen of als je gewoon een middagje eens extra lief wilt zijn voor je rug, dan is deze workshop heel geschikt!

Op zaterdag 4 maart a.s. heet ik je van harte welkom om 14.00 uur in de kerk te Epse. Een rustige en sfeervolle locatie, waar ik al lange tijd met veel passie mijn yogalessen geef.

WAAROM EEN RUG YOGA WORKSHOP?

Eerst geef ik een korte uitleg over yoga voor je rug. De oorzaken en gevolgen van rugklachten en wat yoga voor je kan doen om rugklachten te verminderen en te voorkomen.

JE RUG IN BEWEGING
Vervolgens gaan we aan de slag! In een rustig tempo doen we een serie asana’s.
Dit zijn yogahoudingen speciaal voor de rug. Spanning en ontspanning staat hierbij centraal. Je kunt de oefeningen doen naar je eigen capaciteit en behoefte en natuurlijk binnen je eigen grenzen. Je rug bepaalt wat jij kunt doen!

MUDRA, EEN MOOI HANDGEBAAR NAAR JE RUG
Ik geloof in de heilzame werking van mudra’s. Ze worden sinds eeuwen gebruikt als spirituele oefening, een manier om verlichting te brengen. Een mudra is een handhouding met een eigen betekenis. Het geeft rust en laat je naar binnen keren. Maar ook voor fysieke klachten worden ze toegepast. Tijdens de rug yoga workshop gebruiken wij de rug mudra!

BACKMITRA, HET HULPJE VOOR JE RUG
Daarna laat ik je kennismaken met de BackMitra, een eenvoudig maar effectief hulpmiddel bij yogaoefeningen om je rug sterk en soepel te houden. De BackMitra creëert ruimte en ontspanning door middel van druk. Door druk uit te oefenen op de wervelkolom kunnen de omliggende spiergroepen ontspannen. In combinatie met yogaoefeningen ervaren we de werking hiervan voor je rug.

 

RUG YOGA WORKSHOP AANBIEDING

Tijdens de rug yoga workshop kan ik je de BackMitra aanbieden voor € 35,–.

 

VAN JE RUG NAAR JE TENEN

Misschien wat vreemd, maar zelfs je voeten kunnen veel betekenen voor je rug.
Elk yogaseizoen is een voetreflexmassage een mooi onderdeel van mijn lessen. Een ontspannen en rustgevende massage die je zelf geeft aan je voeten. Op de voeten is namelijk ieder lichaamsdeel terug te vinden en wordt het lichaam gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen.
Dus ook voor je rug!

rug yoga workshop

WANNEER DIT ACHTER DE RUG IS, ONTSPAN!

De rug yoga workshop zal worden afgesloten met een bijzondere serie ademhalingsoefeningen, gevolgd door een mooie eindontspanning. Mijn yogalessen zijn meer dan alleen maar asana’s! Ik wil de workshop graag met jullie afsluiten door middel van ontspanningsoefeningen, waarbij we ademen door de rug. Rug ademhaling geeft een massage, waardoor je de spanning weg voelt zakken en er meer ruimte in je rug ontstaat. Hierdoor ga je je beter ontspannen en gaat je rug veel beter voelen!

We beëindigen de workshop met uitwisseling van je ervaringen hierover met nog een kopje koffie of thee.

Ik zie je graag bij de volgende  rug yoga workshop
Bijdrage 25,–, inclusief koffie of thee.

Heb je belangstelling voor deze workshop, dan graag even een mailtje naar info@yogaberrydeventer.nl.