RUG YOGA

RUG YOGA IN DEVENTER, GRATIS VIDEO

Rug yoga en de backmitra

Rug yoga, na dertig jaar rug yoga in Deventer vieren we samen met een gratis video met yoga rugoefeningen. Klik op onderstaande link voor de video. yoga rugoefeningen

ZITTEN, ZITTEN EN NOG EENS ZITTEN
Een groot deel van de dag brengen we zittend door. Meer dan we zelf in de gaten hebben. We zitten aan het ontbijt, zitten in de trein of auto naar het werk, om vervolgens achter het bureau te zitten en weer in de auto terug naar huis. Daarna ploffen we op de bank, Facebook kijken, mails bijwerken, televisie kijken! Terwijl onze voorouders de hele dag moesten lopen om een maaltijd bij elkaar te sprokkelen! Rug yoga kent een holistische aanpak.

ANATOMIE MET EEN SPIRITUEEL TINTJE
Wie bij mij op yoga zit, weet inmiddels dat ons lichaam uit twee helften bestaat. De rechterkant (vrouwelijke zijde) staat voor het gevoelsleven en spiritualiteit. De linkerkant (mannelijke kant) staat voor rationeel en aards.
Maar het lichaam kent ook een voor- en achterkant! De voorkant staat ook weer voor het gevoelsleven (denk aan hart, maag en darmen). Maar je rug, de achterkant, staat voor wilskracht! Een duwtje in de rug kun je dan vast goed gebruiken met de rug yoga.

RUGYOGA EN DE BACKMITRA

backmitra

Dit is de backmitra die je onder je rug brengt.

De BackMitra creëert ruimte en ontspanning door middel van druk. Door druk uit te oefenen op de wervelkolom kunnen de omliggende spiergroepen ontspannen. Door middel van groeps- of privelessen kan ik je yoga rug oefeningen geven gecombineerd met de Backmitra. De oefeningen zijn eenvoudig om te doen en kosten niet veel tijd. Iedere dag 10 minuten met de BackMitra oefenen geven al snel resultaat. Wanneer je de backmitra rug yoga  dagelijks toepast, ga je merken dat je rug sterker en soepeler wordt. Hierdoor kun je je beter ontspannen en je dagelijkse taken beter uit kunnen voeren. Je kwaliteit van leven zal hierdoor veel beter worden.

Kijk eens op mijn site voor meer informatie over de backmitra

backmitra

Back Mitra Yoga in Deventer

De backmitra zoals de gebruikt wordt bij de backmitra yoga

RUG YOGA IN COMBINATIE MET ADEM EN ONTSPANNING

Mijn yogalessen in Deventer en omgeving zijn meer dan alleen maar asana’s! Ik besteed ook veel aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Heel belangrijk voor je rug! Ademhaling kan je ruimte geven, waardoor je spanning weg voelt zakken en er meer ruimte in je rug ontstaat. Hierdoor ga je je beter ontspannen en kunnen je klachten verminderen. Adem kan ook meer zuurstof naar je spieren sturen, zodat je langer in houdingen kunt blijven.

Yoga in vele vormen dus, rug yoga is een goede oplossing voor je rug!