rug yoga Deventer

Rug yoga Deventer houd je jong

RUG YOGA, OEFENINGEN VOOR DE RUG

Bij rug yoga Deventer, ontvang je naast de rugoefeningen ook nog de ontspanning gratis erbij.


rug yoga Deventer

Rug yoga Deventer, na dertig jaar yogalessen te hebben geven in Deventer en omgeving hebben mij laten zien hoe vaak rugklachten voorkomen bij cursisten. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud, zelfs sporters krijgen er wel een keer mee te maken. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

HEB JIJ OOK RUGKLACHTEN?

Heb jij ook last van rugklachten en zou stress, een verkeerde lichaamshouding of overbelasting wel eens de oorzaak kunnen zijn? Vaak is het een combinatie van verschillende factoren die er toe leiden dat je rugklachten krijgt. Merk je dat je rugklachten je geestelijke gesteldheid beïnvloeden en je sociale leven. Rug yoga Deventer helpt je met een holistische aanpak.

RUG YOGA DEVENTER, VAKANTIE VOOR DE RUG

Word je misschien belemmerd in je dagelijkse bezigheden, je werk, de huishouding en het beoefenen van sport, dan heeft dat een negatieve invloed op je leven! Daardoor ga je misschien nog minder bewegen, je spieren worden slapper, je wervelkolom minder stevig. Zonder dat je het zelf merkt, sluipt het er langzaam in en ben je over je grenzen gegaan. Daarbij is de houding waarin we zitten ook van groot belang. We zitten teveel onderuitgezakt, in een verkeerde stoel of met de benen over elkaar, zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Iets wat niet bevorderlijk is voor het welzijn van onze rug. We zouden ook bewuster kunnen kijken hoe we een krat boodschappen optillen, of in- en uit de auto stappen.

RUGYOGA DEVENTER, EEN DUWTJE IN JE RUG

Wanneer je teveel hooi op je vork hebt genomen, teveel je schouders er onder hebt gezet, haal dan niet langer je schouders op! Dan wordt het tijd om naar je lichaam te luisteren, maar dat je ook beter voor jezelf mag gaan zorgen, in plaats van roofbouw te plegen op je lichaam.

Yoga kan je helpen je rug sterk en soepel te houden.

Alle rug yoga oefeningen zijn bedoeld om je rug sterk en soepel te houden. Om zo een paar keer per dag 20 minuten te kunnen mediteren in lotushouding met een rechte rug. Een rechte rug is een kapstok voor de voorkant van het lichaam. Er komt meer ruimte voor je longen, maag en darmen. Je zou dagelijks de zonnegroet kunnen doen bij rug yoga Deventer, een mooie serie oefeningen voor je wervelkolom en oefeningen zoals rekoefeningen, een torsie voor- achter en zijwaarts. Maar ook de cobra, de kat en de sprinkhaan zijn goede oefeningen voor je rug. Niet alleen het doen van rug yoga oefeningen, maar ook de BackMitra kan je hierbij helpen, waarover je ik hier verderop meer zal vertellen.

YOGA EN BACKMITRA

Rugyoga en de BackMitra vormen samen een prachtige combinatie. De BackMitra creëert ruimte en ontspanning door middel van druk. Door druk uit te oefenen op de wervelkolom kunnen de omliggende spiergroepen ontspannen. Door middel van groeps- of privelessen kan ik je yogaoefeningen geven gecombineerd met de Backmitra. Het zijn subtiele rug yoga oefeningen waarbij je heel veel voelt. De BackMitra oefeningen zijn in dezelfde stijl waarin ik ook rugyogales geef. De oefeningen bij rug yoga Deventer zijn eenvoudig om te doen en kosten niet veel tijd. Iedere dag 10 minuten met de BackMitra oefenen geven al snel resultaat. Wanneer je dit dagelijks toepast, ga je merken dat je rug sterker en soepeler wordt. Hierdoor kun je je beter ontspannen en je dagelijkse taken beter uit kunnen voeren. Je kwaliteit van leven zal hierdoor veel beter worden. Rug yoga Deventer  helpt je met een complete aanpak.

rug yoga Deventer
Rugyoga Deventer incl. ontspanning

RUGYOGA DEVENTER, YOGA, ADEM EN ONTSPANNING

Rug yoga Deventer yogalessen zijn meer dan alleen maar asana’s! Ik besteed ook veel aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Heel belangrijk voor je rug. Rug ademhaling geeft een massage, waardoor je spanning weg voelt zakken en er meer ruimte in je rug ontstaat. Hierdoor ga je je beter ontspannen en kunnen je klachten verminderen. Ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat er meer zuurstof naar je spieren gestuurd wordt, zodat je langer in houdingen kunt blijven. Tot slot zorgt de eindontspanning van een rugyogales een uitwerking op het hele lichaam. Yoga in vele vormen dus, een goede oplossing voor je rug.

Ik zie je graag op de yogamat bij rug yoga Deventer, voor de rug en de ontspanning!