rug yoga

Rug Deventer, werkt ook preventief

RUG DEVENTER, VAKANTIE VOOR JE RUG


rug deventer

Rug Deventer, rugyoga oefeningen, meer dan dertig jaar yogalessen geven in Deventer en omgeving hebben mij laten zien hoe vaak rugklachten voorkomen bij cursisten. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud, zelfs sporters krijgen er wel een keer mee te maken. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

HEB JIJ OOK RUGKLACHTEN? RUG DEVENTER GEEFT JE GARANTIE. NIET GOED GELD TERUG

Heb jij ook last van rugklachten en zou stress, een verkeerde lichaamshouding of overbelasting wel eens de oorzaak kunnen zijn? Vaak is het een combinatie van verschillende factoren die er toe leiden dat je rugklachten krijgt. Merk je dat je rugklachten je geestelijke gesteldheid beïnvloeden en je sociale leven. Word je misschien belemmerd in je dagelijkse bezigheden, je werk, de huishouding en het beoefenen van sport, dan heeft dat een negatieve invloed op je leven! Daardoor ga je misschien nog minder bewegen, je spieren worden slapper, je wervelkolom minder stevig. Zonder dat je het zelf merkt, sluipt het er langzaam in en ben je over je grenzen gegaan. Daarbij is de houding waarin we zitten ook van groot belang. We zitten teveel onderuitgezakt. Rug Deventer helpt je bewuster om te gaan met je rug.

YOGA EN RUG YOGA OEFENINGEN, EEN DUWTJE IN JE RUG

Wanneer je teveel hooi op je vork hebt genomen in het leven, en teveel je schouders er onder hebt gezet, haal dan niet langer je schouders op! Het wordt  tijd om naar je lichaam te luisteren, maar dat je ook beter voor jezelf mag gaan zorgen, in plaats van roofbouw te plegen op je lichaam.

Yoga kan je helpen je rug sterk en soepel te houden.

Alle rugyoga oefeningen zijn bedoeld om je rug sterk en soepel te houden. Om zo een paar keer per dag 20 minuten te kunnen mediteren in lotushouding met een rechte rug. Een rechte rug is een kapstok voor de voorkant van het lichaam. Er komt meer ruimte voor je longen, maag en darmen. Je zou dagelijks de zonnegroet kunnen doen, een mooie serie oefeningen voor je wervelkolom en oefeningen zoals rekoefeningen, een torsie voor- achter en zijwaarts. Maar ook de cobra, de kat en de sprinkhaan zijn goede oefeningen voor je rug. Niet alleen het doen van rug yoga oefeningen, maar ook de BackMitra kan je hierbij helpen, waarover je ik hier verderop meer zal vertellen.

RUGYOGA EN DE BACKMITRA BIJ RUG DEVENTER

Rugoefeningen en de BackMitra vormen samen een prachtige  combinatie. De BackMitra creëert ruimte en ontspanning in de rug door middel van druk.  De backmitra brengt de natuurlijke stand in de rug ook weer terug. Door druk uit te oefenen op je wervelkolom kunnen  spiergroepen ontspannen. In groeps- of privelessen kun ik je ook yogaoefeningen combineren met de Backmitra.  Ontspanningsoefeningen zijn een leidraad bij rug Deventer. Het zijn  rugyogaoefeningen waarbij je heel veel voelt door weinig beweging. De Backmitra oefeningen zijn in dezelfde sfeer  waarin ik ook de rugoefeningen geef. De rugoefeningen zijn eenvoudig  en kosten niet veel tijd. Iedere dag 5 a 15 minuten op de Backmitra  en de speciale oefeningen geven al snel een resultaat. Wanneer je de backmitra dagelijks toepast, ga je merken dat je rug sterker en soepeler wordt. Rug Deventer voor een holistiche aanpak

RUG DEVENTER, YOGA, ADEM EN ONTSPANNING

Bij rug Deventer doen we meer dan alleen maar rugoefeningen doen! We  besteed ook veel aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen, deze zijn  belangrijk voor je rug. De rug ademhaling geeft een massage, waardoor je spanning weg voelt zakken en er ontstaat meer ruimte in je rug. Hierdoor ga je je beter ontspannen en kunnen je klachten verminderen. Ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat er meer zuurstof naar je spieren gestuurd wordt, zodat je langer in houdingen kunt blijven.

Rug Deventer ziet je ook graag voor een rug priveles!