backmitra

BackMitra yoga ontspant de rug en maakt hem ook sterk

BackMitra recensie

Backmitra, een aantal jaren geleden begon ik met yoga. Met als doel een strak en lenig lijf. Ik was meteen enthousiast, merkte dat mijn lijf goed voelde als de yogales voorbij was. Naarmate ik langer op yoga zat, kreeg ik behoefte aan meer yogamomentjes. De discipline en de prestatiedrang viel langzaam aan weg, ik werd rustiger en me bewust van wat er allemaal in mijn lichaam (en geest!) gebeurde.

backmitra

Backmitrarecensie

De les met de zonnegroet als thema vond ik zo fijn om te doen, dat ik besloot er thuis mee aan de slag te gaan. De wekker op 10 minuten vroeger, de yogamat naast het bed en de oefeningen op een A4tje ernaast. Vrij snel voelde ik al verschil in mijn lichaam voor en na het groeten aan de zon! En zo ontstond mijn ochtendritueeltje, nog steeds lekker om de dag mee te beginnen! Nu combineer ik de backmitra met zonnegroet.

backmitra yoga

 

Backmitrayoga

Ik heb inmiddels een backmitra aangeschaft en voordat ik ’s avonds ga slapen: even wat oefeningen met dit wonderding en ik stap met een soepelere rug mijn bed in. Om vervolgens beter te kunnen slapen. Het kost me maar tien minuutjes tijd en ik merk steeds meer resultaat. De BackMitra geeft me het steuntje in de rug. Ik ben zeker van plan met de oefeningen BackMitra door te gaan, een aanrader voor mensen met rugklachten of om rugklachten te voorkomen!

Yoga docent Berry en de rugvriend

Yogadocent Berry Steenbruggen in Deventer heeft mij met een privéles instructies gegeven hoe de backMitrastaaf te gebruiken. Na 1 instructie les kon ik de backMitra thuis al goed gebruiken. Nu combineer ik mijn yoga oefeningen met de backMitrastaaf en mijn rug voelt weer als een jonge meid van 25 jaar. De laatste tijd combineer ik de backmitra met yoga rugoefeningen.