backmitra yoga

Rug backmitra yoga en yogales in Deventer

RUG BACKMITRA

Rug backmitra, dertig jaar yogalessen geven in Deventer en omgeving hebben mij laten zien hoe vaak rugklachten voorkomen bij mensen. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud, ook sporters krijgen er wel een keer mee te maken. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

RUGKLACHTEN, OORZAAK EN GEVOLG

De oorzaak is meestal een verkeerde lichaamshouding en overbelasting. Maar ook stress, zwaar lichamelijk werk of een (aangeboren) afwijking in de wervelkolom kunnen hieraan ten grondslag liggen. Vaak is het een combinatie van verschillende factoren, die er toe leiden dat je klachten in je onderrug krijgt. De beperkingen die hierdoor ontstaan kunnen niet alleen invloed hebben op je lichaam, maar ook op je geestelijke gesteldheid en je sociale leven. Wanneer je belemmerd wordt in dagelijkse bezigheden, werk, huishouding en sporten, heeft dat een negatieve invloed op je leven!

RUG BACKMITRA YOGA IS VAKANTIE VOOR JE RUG!

Daardoor ga je misschien nog minder bewegen, je spieren worden slapper, je wervelkolom minder stevig. Zo kom je in een neerwaartse spiraal! Zonder dat je het zelf merkt, sluipt het er langzaam in en ben je over je grenzen gegaan. Je hebt dan teveel van jezelf geëist, in de vorm van te hard werken of weinig slapen, enz.. Maar ook te weinig lichaamsbeweging kan een rol spelen. Met als gevolg gespannen spieren in de onderrug. Een groot deel van de dag brengen we zittend door. We zitten aan het ontbijt, zitten in de auto of in de trein naar werk of school, om vervolgens achter het bureau te zitten. En wanneer we thuis komen ploffen we op de bank, televisie kijken, Facebook, de mails bijwerken. De rug backmitra geeft de rug ontspanning en de juiste curve.

YOGA EN ASANA’S, EEN DUWTJE IN JE RUG

Wanneer je teveel hooi op je vork hebt genomen, teveel je schouders er onder hebt gezet, haal dan niet je schouders op! Dan wordt het tijd om naar je lichaam te luisteren, maar dat je ook beter voor jezelf moet en mag gaan zorgen, in plaats van roofbouw te plegen op je lichaam. Yoga kan je helpen je rug sterk en soepel te houden.

YOGA ASANA’S EN DE BACKMITRA GAAN GOED SAMEN!

Alle asana’s en yogahoudingen zijn bedoeld om je rug sterk en soepel te houden. Om zo een paar keer per dag 20 minuten te kunnen mediteren in lotushouding met een rechte rug. Een rechte rug is een kapstok voor de voorkant van het lichaam. Er komt meer ruimte voor je longen, maag en darmen. Je zou dagelijks de zonnegroet kunnen doen, een mooie serie oefeningen voor je wervelkolom en oefeningen zoals rekoefeningen, een torsie voor- achter en zijwaarts. Maar ook de cobra, de kat en de sprinkhaan zijn goede oefeningen voor je rug. Niet alleen het doen van asana’s, maar ook de BackMitra kan je hierbij helpen, waarover je ik hier verderop meer zal vertellen.

rug backmitra Deventer
Rug backmitra, geef je rug vakantie

ANATOMIE MET EEN SPIRITUEEL TINTJE

Wie bij mij op yoga zit, weet inmiddels dat ons lichaam uit twee helften bestaat. De linkerzijde (vrouwelijke zijde) staat voor het gevoelsleven en spiritualiteit.De rechterzijde (mannelijke kant) staat voor rationeel en aards.Maar het lichaam kent ook een voor- en achterkant! De voorkant staat ook weer voor het gevoelsleven (denk aan hart, maag en darmen). Maar je rug, de achterkant, staat voor wilskracht!

YOGA EN RUG BACKMITRA

De BackMitra creëert ruimte en ontspanning door middel van druk. Door druk uit te oefenen op de wervelkolom kunnen de omliggende spiergroepen ontspannen. Door middel van groeps- of privelessen kan ik je yogaoefeningen geven gecombineerd met de BackMitra. De oefeningen zijn eenvoudig om te doen en kosten niet veel tijd. Iedere dag 10 minuten met de BackMitra oefenen geven al snel resultaat. Wanneer je dit dagelijks toepast, ga je merken dat je rug sterker en soepeler wordt. Hierdoor kun je je beter ontspannen en je dagelijkse taken beter uit kunnen voeren. Je kwaliteit van leven zal hierdoor veel beter worden.

YOGA, ADEM EN ONTSPANNING KAN OOK MET DE RUG MITRA

Mijn yogalessen zijn meer dan alleen maar asana’s! Ik besteed ook veel aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Heel belangrijk voor je rug. De Rugademhaling  en de backmitra geven een massage, waardoor je spanning weg voelt zakken en er meer ruimte in je rug ontstaat. Hierdoor ga je je beter ontspannen en kunnen je klachten verminderen. Ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat er meer zuurstof naar je spieren gestuurd wordt, zodat je langer in houdingen kunt blijven.

rug backmitra Deventer
rug backmitra in Deventer en omgeving

DEZE WEEK GRATIS DE BACKMITRA, VOOR NIEUWE CURSISTEN

De rug BackMitra kun je bij mij kopen voor maar €35,–. Wanneer je twijfelt en eerst eens wilt proberen hoe het werkt, dan kun je hem ook van mij huren voor €5,– per week. Een BackMitra samen met een privé-yogales kost je slechts €50,–.

Ik zie je graag weer op de yogamat deze week!

Kijk ook eens onder yoga Deventer yoga, Twello, yoga Voorst, yoga Bathmen, yoga Olst en voeg even het woord Berry toe.

Voor nog meer informatie

BACKMITRAYOGA