Rondleiding Nieuw Sion

Rondleiding Nieuw Sion, Diepenveen bij Deventer

Rondleiding Nieuw Sion, indrukwekkend en spiritueel.
 Rondleiding Nieuw Sion

 

Rondleiding Nieuw Sion, graag wil ik je uitnodigen voor een bijzondere workshop, een yoga wandeling in en rondom klooster Sion! Vorig jaar was de wandeling een groot succes. De belangstelling was groot, dus lijkt het mij zeker voor herhaling vatbaar.

DE OORSPRONG VAN KLOOSTER SION

Zoals bij velen van jullie bekend is, ligt tussen Diepenveen en Wesepe een prachtige abdij, geheten klooster Sion.
Het complex waarvan de gebouwen voor een deel uit het eind van de 19e eeuw stammen is erkend als rijksmonument. Verdreven Belgische trappisten kwamen in 1883 naar het landgoed Frieswijk.  Zij betrokken de nabij gelegen boerderijen, waar met steun van onder andere de Deventer industriëlen Van der Lande en Ankersmit hun klooster bouwden.

RONDLEIDING MIEUW SION, OVER DE MONNIKEN

De kloostergemeenschap bestond in 2013 nog uit twaalf broeders. Vanwege de gestegen kosten werd de huisvesting problematisch. De ene helft van het aantal kloosterlingen heeft een “doorstart” gemaakt op Schiermonnikoog. Andere kloosterlingen zijn verhuisd naar de trappistenabdij van Westmalle. Eind 2015 werd het kloostercomplex aangekocht door de Stichting Nieuw Sion, die er een oecumenisch bezinningscentrum heeft gevestigd.
Rondleiding Nieuw Sion
 NIEUW SION
Door zowel haar geschiedenis als de nieuwe ontwikkelingen wekt Nieuw Sion inmiddels veel belangstelling.  Nieuw Sion is een plek van ontmoeting, stilte en bezinning, waar steeds meer mensen zich door aangetrokken voelen. In een tijd van stress, tijdsdruk en teveel prikkels is Nieuw Sion een weldadig rustpunt. Even alle dagelijkse beslommeringen achter je laten en te genieten van de kerk, de stilte en de natuur. Daarom wordt de gastentuin en de kloosterkerk regelmatig opengesteld en worden er rondleidingen aangeboden.

DE  RONDWANDELING DOOR EN RONDOM HET KLOOSTER

Graag wil ik jullie op zondag 10 juni een rondleiding geven door dit bijzondere klooster en de omgeving.
We komen op plekken waar we rust, stilte en spiritualiteit kunnen ervaren.
In de kerk is tijdens de rondleiding gelegenheid voor een moment van bezinning. De Bijbel ligt open, je kunt er een kaarsje aansteken en er ligt een intentieboek.
We krijgen een indruk van hoe er destijds in het klooster geleefd werd, je kunt zelfs een kijkje in de keuken nemen. Ook wandelen we door de schitterende tuinen en de berceaux en langs de begraafplaats rondom het klooster.

RONDLEIDING NIEUW SION, INFORMATIE

De rondleiding bij klooster Sion  duurt anderhalf uur en je kunt je aanmelden voor de komende rondleiding.
De kosten hiervan zijn €10,00  per persoon. Partners, familieleden of vrienden zijn uiteraard ook van harte welkom. Heb je belangstelling voor deze bijzondere wandeling op zondag stuur dan even een mailtje naar info@yogaberrydeventer.nl.
Kijk ook eens bij nieuwsion
rondleiding Nieuw Sion
Rondleiding Nieuw Sion door yogaberry
rondleiding Nieuw Sion en yoga