recensies yoga in Deventer

Recensies

Na dertig jaar en meer dan 15.000 yogalessen te hebben gegeven, vind ik het nog steeds fijn om feedback van mijn cursisten te ontvangen. Ik heb ze altijd goed gelezen en heel erg gewaardeerd. Heel veel dank voor jullie leuke, bijzondere en zelfs ontroerende reacties!


Het is voor mij goed om te lezen hoe jullie de lessen ervaren. Wat waardeer je in mijn lessen of wat juist helemaal niet? Wat zou je graag anders willen wat betreft thema’s, asana’s, stilte, ontspanning, muziek, afwisseling, enz.. Maak kenbaar aan mij wat van je van de lessen vindt, zodat ik er ook iets mee kan doen. Ik sta altijd open voor veranderingen en vernieuwingen in mijn lessen. Ik zou het vervelend vinden wanneer je de lessen niet (meer) prettig zou vinden, terwijl er misschien iets aan gedaan kan worden.

“Kwaliteit in plaats van kwantiteit”. Dit motto heeft vanaf mijn eerste yogalessen hoog in het vaandel gestaan en dat doet het nog steeds. Het is mooi om de kennis en ervaringen die ik heb opgedaan na zoveel jaren nog steeds aan jullie over te dragen. Het beste uit mijzelf te halen voor de yogacursisten, dat is immers waar ik voor ga!

Lees meer..

Graag blijf ik jullie reacties over de yogalessen ontvangen. Degene die de mooiste en meest waardevolle recensie stuurt, ontvangt van mij een yogacadeautje!

10 reacties op “Recensies”

 1. Angela NIkkels

  Ik zeg altijd alles gebeurd met een reden. Zo heb ik Berry leren kennen in het zwembad. Mijn moeder, een vriendin van m’n moeder en ik gingen altijd woensdag zwemmen, maar om een bepaalde reden konden we niet en gingen we dinsdag. We kwamen in het bad en Berry vertelde ons dat er wateryoga bezig was en of we mee wilden doen. Wat heerlijk! Ook denkt hij met je mee en helpt hij je graag. Zo ben ik begonnen met de yoga in Twello in het Irene gebouw dinsdag, heerlijke ontspanning, een klein rustig groepje echt zo fijn! Ook heb ik sinds vandaag de backmitra en heb ik vanochtend uitleg gekregen en alvast een oefening gedaan. Mijn schouders en nek voelen nu al een stuk beter! Ik heb nog zoveel te leren en ik wil ook nog zoveel dingen doen die Berry allemaal doet. Echt ik wou dat ik je eerder had leren kennen, maar ik zeg maar zo beter laat dan nooit. Bedankt Berry!

 2. Ik zit ongeveer 4 jaar op yoga bij Berry. Van begin af aan was de yoga erg prettig, vooral omdat je niet hoeft te presteren. Je mag de oefeningen doen op eigen niveau. Het is juist prima dat je je eigen grenzen in de gaten houdt. Elke week kijk ik weer uit naar de yoga. De oefeningen zijn fijn, de sfeer is prettig en vooral het laatste kwartiertje van de les –de ontspanning- is superfijn. Ik ben elke week weer blij dat ik naar yoga mag!!

  1. Beste Hanny, Jij ook bedankt voor de reacties die ik altijd heb mogen ontvangen na een yogales per mail. Dit heeft mij altijd geïnspireerd. Een fijne yogales ontstaat niet door mij maar door de groepsenergie. Bedankt voor deze mooie recensie! Met yogagroet, Berry

 3. Anke Nieuwenhuis

  Eindelijk een yogadocent gevonden die meer te bieden heeft dan een uur gymnastiek op een matje!
  Dit zijn lessen die je inspiratie en inzicht geven en je helpen te ontdekken wie je werkelijk bent.
  Berry laat je door middel van yoga een ontdekkingsreis naar binnen maken, die je met beide benen op de grond zet.
  Elke les begint met een toelichting of een persoonlijk verhaal op het thema van de les, gevolgd door oefeningen die niet prestatiegericht zijn, op je eigen manier en in je eigen tempo gedaan kunnen worden zonder goed of fout te zijn.
  Iedere les wordt afgesloten met een eindontspanning, de ene keer met een mooie mantra, de andere keer met een visualisatie, maar telkens weer heerlijk om mee te eindigen en weer uit te kijken naar de volgende les!

 4. Hoi Berry,
  Een keer in de week yoga is voor mij pure ontspanning, even een uurtje met mijzelf bezig zijn.
  Door mij drukke baan kom ik daar de rest van de week niet aan toe.
  Daarom mis ik het als ik,door mijn werk, het een week moet overslaan.
  Ik ben blij dat er tijdens de zomer sluiting tuin yoga door jou wordt gegeven.
  Heerlijk yoga in de buitenlucht met de geluiden van de natuur.
  Groetjes Gerda

 5. Yvonne Veldkamp-Duursma

  Ga al bijna 15 jaar na de Yoga van Berry.
  Hij praat heel veel,maar dat is omdat jij dan niet in je hoofd komt en die leeg blijft.
  Ga elke donderdag met veel plezier erheen en kom altijd helemaal ontspannen weer thuis.
  Nu ga ik deze zomer naar Amerika en ga de yoga erg missen en mijn mede cursisten.
  Liefs Yvonne

 6. Berry geeft yogales op een manier die iedereen kan volgen. Geen gymnastiek maar ontspanning. In het begin van de les ook altijd een praatje over zijn persoonlijke ervaringen mbt het thema van de yogaweek.
  Heel praktisch is dat als je een keer niet kan, je dan op een willekeurige andere dag in de week de les kan inhalen.
  Ooit van wateryoga gehoord? Elke week wateryoga in zwembad de Schaeck in Twello.
  Dank je wel Berry.

 7. Ik ga al ruim 20 jaar naar de yogalessen bij Berry Steenbruggen. Een vast rustpunt in de week. De laatste 10 jaar ga ik naar het kerkje in Epse. Geweldig! Lessen van Berry bieden voor elk wat wils. Berry geeft yogalessen op zijn eigen manier en die past bij mij. Wat ik niet gebruik, hoor ik wel maar laat ik afglijden. Wat voor mij overblijft is een heerlijke les waar ik een uur met mijn lijf bezig ben. En waarin mijn gedachten tot rust komen. Voor de rest van de week “suddert dit dan door”….. soms herhaal ik oefeningen. Zo blijft er een serie van oefeningen over die bij mij passen en die ik regelmatig thuis doe.

Reacties zijn uitgeschakeld.