recensie

Recensie

Ontvang een yogacadeautje bij een recensie

Na dertig jaar en meer dan 15.000 yogalessen te hebben gegeven, vind ik het nog steeds fijn om recensies van mijn cursisten te ontvangen. Ik heb de recensies altijd goed gelezen en heel erg gewaardeerd. Heel veel dank voor jullie leuke, bijzondere en zelfs ontroerende reacties! Elke vijfde persoon die een recensie plaatst, ontvangt een mooi yoga cadeautje. Ook ontvang ik graag een recensie over de wateryoga.

Lees meer..

Graag blijf ik jullie reacties over de yogalessen ontvangen. Degene die de mooiste en meest waardevolle recensie stuurt, ontvangt van mij een yogacadeautje!

16 gedachten over “Recensie”

 1. Yoga is elke week weer een heerlijk ontspanningsmoment, maar Berry maakt het tot zoveel meer dan dat. Hij verweeft yoga met het leven van alledag en inspireert om een leven te leiden dichter bij jezelf. Daar is niets zweverigs aan, maar juist genietend van mooie dingen, mensen, de natuur, in alle eenvoud, puur en oprecht. Ik ben heel dankbaar dat ik een aantal jaren geleden begonnen met yoga bij Berry en hoop dat hij nog lang blijft lesgeven en inspireren.

 2. Sinds twee jaren volg ik wekelijks de lessen van Berry. Aan het begin van de les gaat hij in op het thema van die week met een toelichting. De oefeningen die volgen doet iedereen naar eigen kunnen. Je kunt het niet goed of fout doen. Hoewel Corona ertoe leidde dat veel lessen uitvielen, zorgde Berry ervoor dat hij betrokken bleef bij ons door regelmatig een mail te sturen aangevuld met yoga-oefeningen, die wij digitaal konden volgen. Daarmee hield hij ook ons betrokken. Zijn positieve en redelijk nuchtere inslag zorgen voor een prettige sfeer.

 3. Berry is niet alleen yogadocent op de mat, maar een yogadocent die yoga als leefstijl heeft. Tijdens de lessen leer je om met je aandacht in het moment te blijven. Berry geeft veel aandacht aan het “navoelen” na een oefening. Dat helpt om je aandacht nog beter op je lichaam te richten en uit je hoofd te blijven. Berry praat je door de les heen, maar doet dit op een ontspannen en rustige manier. Elke les wordt afgesloten met een prettige eindontspanning onder mooie muziek. Voor mij zijn deze yogalessen rust puntjes in de week waarin ik even tijd voor mezelf heb. Even mogen ontvangen in plaats van continu geven. Kortom: Yogalessen die je raken.

 4. Yoga van Berry Steenbruggen is vooral fijn omdat het zo laagdrempelig is. Je hoeft niets te kunnen en niets te presteren. Dat, op zich , geeft al ontspanning. Het is absoluut niet zweverig. Je leert in het hier en nu te zijn en naar je lijf luisteren, terwijl je gaandeweg vertrouwd raakt met assana’s, mantra’s, mudra’s, yoga, enz. Je word er leniger, losser, sterker en leert iets over jezelf.
  YogaBerry heeft tijdens de lockdown nauw contact gehouden met zijn leerlingen via mailberichten en YouTube lessen.
  Het is top hoe hij Berry zich aldoor inzet voor het welbevinden en de gezondheid van zijn leerlingen. Na de yoga van Berry voel ik me altijd meer ontspannen en energieker dan bij aanvang van de les.

 5. Oprechte yoga.
  De leraar doet geen yoga, maar leeft yoga.
  Hij praat veel, maar daardoor word je
  “geleid” in de sessie. Voor mij persoonlijk, werkt dat heel goed.
  Veel kennis en kunde.
  Blij om yoga te mogen leren bij iemand die zò bevlogen is mbt yoga in de breedste zin van het woord.

 6. Berry geeft yogales op een manier die iedereen kan volgen. Geen gymnastiek maar ontspanning. In het begin van de les ook altijd een praatje over zijn persoonlijke ervaringen mbt het thema van de yogaweek.
  Heel praktisch is dat als je een keer niet kan, je dan op een willekeurige andere dag in de week de les kan inhalen.
  Ooit van wateryoga gehoord? Elke week wateryoga in zwembad de Schaeck in Twello.
  Dank je wel Berry.

 7. Angela NIkkels

  Ik zeg altijd alles gebeurd met een reden. Zo heb ik Berry leren kennen in het zwembad. Mijn moeder, een vriendin van m’n moeder en ik gingen altijd woensdag zwemmen, maar om een bepaalde reden konden we niet en gingen we dinsdag. We kwamen in het bad en Berry vertelde ons dat er wateryoga bezig was en of we mee wilden doen. Wat heerlijk! Ook denkt hij met je mee en helpt hij je graag. Zo ben ik begonnen met de yoga in Twello in het Irene gebouw dinsdag, heerlijke ontspanning, een klein rustig groepje echt zo fijn! Ook heb ik sinds vandaag de backmitra en heb ik vanochtend uitleg gekregen en alvast een oefening gedaan. Mijn schouders en nek voelen nu al een stuk beter! Ik heb nog zoveel te leren en ik wil ook nog zoveel dingen doen die Berry allemaal doet. Echt ik wou dat ik je eerder had leren kennen, maar ik zeg maar zo beter laat dan nooit. Bedankt Berry!

 8. Ik zit ongeveer 4 jaar op yoga bij Berry. Van begin af aan was de yoga erg prettig, vooral omdat je niet hoeft te presteren. Je mag de oefeningen doen op eigen niveau. Het is juist prima dat je je eigen grenzen in de gaten houdt. Elke week kijk ik weer uit naar de yoga. De oefeningen zijn fijn, de sfeer is prettig en vooral het laatste kwartiertje van de les –de ontspanning- is superfijn. Ik ben elke week weer blij dat ik naar yoga mag!!

  1. Beste Hanny, Jij ook bedankt voor de reacties die ik altijd heb mogen ontvangen na een yogales per mail. Dit heeft mij altijd geïnspireerd. Een fijne yogales ontstaat niet door mij maar door de groepsenergie. Bedankt voor deze mooie recensie! Met yogagroet, Berry

 9. Anke Nieuwenhuis

  Eindelijk een yogadocent gevonden die meer te bieden heeft dan een uur gymnastiek op een matje!
  Dit zijn lessen die je inspiratie en inzicht geven en je helpen te ontdekken wie je werkelijk bent.
  Berry laat je door middel van yoga een ontdekkingsreis naar binnen maken, die je met beide benen op de grond zet.
  Elke les begint met een toelichting of een persoonlijk verhaal op het thema van de les, gevolgd door oefeningen die niet prestatiegericht zijn, op je eigen manier en in je eigen tempo gedaan kunnen worden zonder goed of fout te zijn.
  Iedere les wordt afgesloten met een eindontspanning, de ene keer met een mooie mantra, de andere keer met een visualisatie, maar telkens weer heerlijk om mee te eindigen en weer uit te kijken naar de volgende les!

 10. Hoi Berry,
  Een keer in de week yoga is voor mij pure ontspanning, even een uurtje met mijzelf bezig zijn.
  Door mij drukke baan kom ik daar de rest van de week niet aan toe.
  Daarom mis ik het als ik,door mijn werk, het een week moet overslaan.
  Ik ben blij dat er tijdens de zomer sluiting tuin yoga door jou wordt gegeven.
  Heerlijk yoga in de buitenlucht met de geluiden van de natuur.
  Groetjes Gerda

 11. Yvonne Veldkamp-Duursma

  Ga al bijna 15 jaar na de Yoga van Berry.
  Hij praat heel veel,maar dat is omdat jij dan niet in je hoofd komt en die leeg blijft.
  Ga elke donderdag met veel plezier erheen en kom altijd helemaal ontspannen weer thuis.
  Nu ga ik deze zomer naar Amerika en ga de yoga erg missen en mijn mede cursisten.
  Liefs Yvonne

 12. Ik ga al ruim 20 jaar naar de yogalessen bij Berry Steenbruggen. Een vast rustpunt in de week. De laatste 10 jaar ga ik naar het kerkje in Epse. Geweldig! Lessen van Berry bieden voor elk wat wils. Berry geeft yogalessen op zijn eigen manier en die past bij mij. Wat ik niet gebruik, hoor ik wel maar laat ik afglijden. Wat voor mij overblijft is een heerlijke les waar ik een uur met mijn lijf bezig ben. En waarin mijn gedachten tot rust komen. Voor de rest van de week “suddert dit dan door”….. soms herhaal ik oefeningen. Zo blijft er een serie van oefeningen over die bij mij passen en die ik regelmatig thuis doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *