Rebirthing yoga Deventer

Rebirthing yoga Deventer

Yoga bij rebirthing yoga Deventer

Iedereen weet intussen wel wat yoga met je doet. Wij bij rebirthing yoga Deventer gebruiken de chakra yoga. Chakra’s zijn knooppunten van energie.  Energiebanen of meridianen  komen bij elkaar op verschillende knooppunten in het lichaam. Er zijn zeven chakra’s oftewel knooppunten in principe. Er zijn ook theorieën dat er chakra’s zitten in de handen en voeten. De chakra energie beïnvloedt het lichaam, het denken en het voelen.

Chakra’s

De onderste drie chakra’s in ons lichaam zijn egocentrisch, ze staan in verbinding met ons zelf, de bovenste vier verbinden ons met de omgeving, we voelen ons één met….. Er bestaan veel methoden om de chakra energie te beïnvloeden. Dit kun je met kleuren, lichaamswerk, yoga, enz.. Meestal worden methoden  gebruikt om de chakra’s te openen. Het heeft niet zoveel zin om te proberen overactieve chakra’s minder actief te maken, omdat die compenseren voor andere chakra’s.  Rebirthing yoga Deventer heeft al 30 jaar ervaring met de chakra yoga.

Rebirthing yoga Deventer
Deventer yoga en rebirthing

Rebirthing bij de Deventer yoga

In de jaren tachtig kwam ik in aanraking met rebirthing. Bij weekenden met lichaamswerk was er vaak een rebirthing sessie. De ademhaling  is verbonden. Na de inademing volgt meteen een uitademing. Ook wordt de adem wat meer gestuurd. De therapeut ziet waar de blokkade zit en daar wordt de adem meer naar toe gebracht. Er wordt gebruik gemaakt van een buikademhaling, flankademhaling en een borstademhaling. Je kunt rebirthing vertalen als herboren worden. Zo voelt het ook vaak. Tijdens het ademen kunnen de blokkades goed voelbaar worden. Maar wanneer je door deze spanningen heen ademt dan gaat de energie stromen. Voor mij nog steeds een wonderbaarlijke ervaring. Ook wordt er wel eens gebruik gemaakt van warm water van 37 graden. Zo kan men terug gaan naar de baarmoeder. Rebirthing yoga Deventer maakt zelf ook gebruik van het rebirthen.

Rebirthing bij rebirthingyoga Deventer

De chakrayoga in combinatie met het rebirthen is altijd in een veilige en huiselijke sfeer en als priveles.

De Deventer Yoga is de vraagbaak in Deventer

Je kunt altijd een mail sturen naar de Deventer yoga en je ontvangt gratis advies. De 40 jaar yogaervaring deel ik graag met je.