Problemen oplossen

Problemen oplossen met yoga en meditatie

Problemen

Problemen oplossen, iedereen komt wel eens blokkades tegen in het leven. Dit kan lichamelijk zijn, op het werk of in de relationele sfeer. Meestal wordt het hoofd gebruikt om die problemen op te lossen. Maar het hoofd, het denken, is net een computer. Kent alleen maar ja of nee, goed en kwaad en het denken zit vol met conditioneringen. Wanneer jij een nare ervaring hebt gehad in het verleden dan neem je die ervaring uit het verleden vaak weer mee bij het oplossen van een probleem in de toekomst. Problemen oplossen vanuit het denken werkt dan ook heel beperkt.

Problemen oplossen vanuit het niet denken

Herken je het? Je zit ergens mee en je hebt je hoofd er al over gebroken maar weet geen oplossing voor de situatie. Je staat onder de douche of je valt bijna in slaap en er komt een “ingeving”.  Wanneer je op yoga zit dan ben je je er al van bewust dat het denken een andere oplossing heeft dan het hart, het vierde chakra. De liefde verbindt en het denken geeft vaak tweespalt. Problemen oplossen is dan ook vaak iets vanuit het hoofd. Wanneer je iets doet om uit het hoofd te komen dan ervaar je andere oplossingen voor de problemen.

Problemen oplossen en yoga

Bij yoga ga je vanuit de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld. De focus is op de adem of het lichaam. Daardoor kom je dichter bij je gevoelens. Gevoelens houden je nooit voor de gek. Problemen oplossen krijgt daardoor een nieuwe dimensie. De afgelopen jaren zie ik in mijn yogapraktijk steeds meer mensen die zo in het hoofd zitten dat ze weinig of helemaal niet meer kunnen voelen. Problemen oplossen met yoga is mee gaan in de flow.

Meditatie en problemen

Meditatie werkt door op lichaam en geest. In de stilte tussen twee gedachten zit een gigantische energie! Deze energie is niet te verklaren of onder woorden te brengen. Ik kan alleen maar zeggen dat deze energie van stilte mij altijd heeft geholpen als yogadocent. In spiritueelDeventer zie je veel mogelijkheden om in contact te komen met mediteren. Problemen oplossen vanuit het niet denken kost geen energie, het gebeurt.

Spiritualiteit en problemen

Het woord spiritualiteit heeft helaas steeds meer een negatieve bijsmaak gekregen. Maar voor mij is het een energie die jou zelf te boven gaat. Wanneer je de spiritualiteit opzoekt en de materie wat minder aandacht geeft dan voel je dat er altijd al een “engeltje “op je schouder zat.  De spiritualiteit is te vinden in een religie, de natuur, bij de yoga, een groepje mensen met dezelfde spirituele frequentie en natuurlijk zijn er mooie boeken over spiritualiteit. Mijn meesters in het leven, Krishnamurti, Amma, Ratu Bagus en Osho hebben mij in de spiritualiteit op het pad gehouden.

Problemen oplossen in een spirituele wereld voelt veel lichter.