Privéles meditatie Deventer

Privéles meditatie Deventer

Meditatie Deventer voor meer balans in je leven

Privéles meditatie Deventer voor meer diepgang in je leven. Met meditatie ervaar je meer balans in je leven.  Met meditatie vind je stilte in jezelf en verwerk je de opgedane indrukken. Vooral in deze wereld met veel prikkels, onrust en oorlog is het mooi wanneer je in je eigen energie kunt ZIJN.

Meditatie Deventer voor meer ontspanning, rust en balans in je leven

Voor veel mensen is meditatie een must maar ook onbekend. Omdat westerlingen vaak niet gewend zijn om van jongs af aan in de meditatiehouding te zitten kun je beginnen in de kleermakerszit. Ook zijn er mooie meditatiekussens die het zitten gemakkelijker maken. Persoonlijk heb ik al wat moeite met oefenen. We zijn ons bewust van de houding, het lichaam, de adem, enz. Je kunt   ongemakken ervaren bij het zitten. Dat is zonde, omdat de halve lotushouding je juist ook veel voordelen kan brengen. Al eerder schreven we over wat de lotushouding precies is en waarom deze houding als erg prettig ervaren wordt. De lotushouding “oefenen” is zeker de moeite waard. Het maakt de onderrug soepeler, de knieën losser en het bekken meer ontspannen. Benieuwd naar hoe je de lotushouding het beste kunt oefenen bij privéles meditatie Deventer? Mail info@yogaberrydeventer.nl of bel 0618735591.

De lotushouding oefenen bij meditatie Deventer

De lotushouding oefenen bij het mediteren kun je uitvoeren in vier stappen. Doe wat goed bij je voelt en als je last krijgt van ongemakken is het belangrijk dat je stopt. Met een langzame opbouw bereik je veel meer! Privéles meditatie Deventer begeleidt je ook met youtubelinks.

Stap 1: Je zit rechtop en je billen (zitbotjes) maken optimaal contact met de grond. Als je niet goed rechtop kunt zitten, moet je je zitvlak verhogen door middel van bijvoorbeeld een meditatiekussen.

Stap 2: Je kruist de onderbenen en legt één voet op de knie. Bijvoorbeeld met je linkervoet op je rechterknie.

Stap 3: Je andere voet leg je gekruist op de grond. Bijvoorbeeld je rechtervoet op de grond richting je linkerdij. Op dit moment zit je in de halve lotus.

Stap 4: Op het moment dat deze houding comfortabel aanvoelt, kun je ook je rechtervoet op je linkerknie plaatsen. Nu zit je in de lotushouding.

meditatie Deventer geeft rust in je hoofd
meditatie Deventer, stop met piekeren

Waar je rekening mee kunt houden met de lotushouding oefenen.

Op het moment dat je pijntjes hebt, bijvoorbeeld aan de voeten, enkels, knieën of het bekken, dan moet je wat voorzichtiger zijn met  de lotushouding. Grenzen voelen en stellen is belangrijk bij de lotushouding. Het is dus aan te raden om te kijken naar je eigen mogelijkheden. Luister naar je lichaam en forceer niets. Ook als je helemaal geen last hebt van gerichte klachten. Het is belangrijk dat je in deze positie een rechte rug hebt. Je zult hierbij het bekken iets naar voren kantelen, zodat je een kleine holling in je onderrug krijgt. Bij privéles meditatie Deventer leer je meer dan alleen mediteren.

Privéles meditatie Deventer
Water meditatie Deventer

Meditatie lessen Deventer meer dan dertig jaar een rustpunt

Zo ben je in staat voor langere tijd in deze positie te blijven zonder ongemakken te ervaren. Anders kun je in je rug gaan hangen en je rug kromtrekken. Dit werkt negatief voor het lichaam, maar zal ook tijdens bijvoorbeeld een meditatie voor veel afleiding en ongemakken zorgen. Als je met bovenstaande punten rekening houdt, kun je het beste de positieve effecten van de lotushouding ervaren. Wij vinden het daarbij altijd prettig om na langdurige uitvoering van de lotushouding of kleermakerszit de benen recht vooruit op de mat te leggen en de knieën te masseren. Bij meditatie lessen Deventer kun je ook de zithoudingen leren.

Kleermakerszit als alternatief voor de lotushouding oefenen bij  meditatie lessen Deventer

Een alternatief voor de lotushouding oefenen, kan de kleermakerszit zijn of de halve lotus. Deze houdingen is vaak gemakkelijker uit te voeren, ook als je last hebt van lichamelijke pijntjes. Maar ook hierbij geldt dat je niet moet forceren. Ik raad je aan, indien mogelijk, de lotushouding of halve lotushouding alsnog (gedeeltelijk) uit te voeren. Al dan niet kort, of in een positie die voor jou prettig voelt. Vergeet niet dat zelfs mediteren op een stoel goed is. Zo kun je je lichaam alsnog rustig laten wennen aan de houding en kun je deze toch (deels) opbouwen. Je kunt ook op een meditatiekussen of een meditatiebankje beginnen met mediteren. Meditatie  Deventer kent een holistische aanpak. Privéles meditatie Deventer helpt je op weg met meer dan meditatie. Zo kun je ook yoga meditatie ontvangen.

Privéles meditatie Deventer
Mediteren in de lotushouding

Waarom privéles meditatieDeventer

In de afgelopen 35 jaar heb ik veel mensen in contact gebracht met meditatie. Ik kwam er al snel achter dat niet elke meditatie geschikt is voor iedereen. Daarom worden er ook privemeditatielessen aangeboden. We gaan samen op zoek naar de voor jouw geschikte meditatie. Privéles meditatie Deventer combineert meditatie ook met yoga.

Gratis intake bij meditatieDeventer

Kom eens bij privéles meditatie Deventer voor een proefles bij de groepsmeditatie: www.yogaberrydeventer.nl

Ook zijn er privelessen bij meditatie in Deventer