prikkels en yoga

Prikkels en yoga

Prikkels en yoga worden steeds interessanter. een 10 jaar geleden had bijna niemand gehoord van de antiprikkeltherapie in de psychiatrie. Ook vermijden veel mensen de prikkels, de gooien de tv de deur uit of luisteren niet meer naar het nieuws. Wanneer je teveel prikkels ontvangt dan ontstaat er stress. Vaak herken je die stress zelfs niet. Mensen die wonen in de buurt van Schiphol zijn zich niet bewust van de stress die het geluid van vliegtuigen geeft. Wat kan yoga en meditatie voor jou beteken om de stress van teveel prikkels te voorkomen.

Prikkels en yoga

Bij yoga ga je van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld. Zo kom je dichter bij jezelf en meer in je eigen energie.  Ook word je bewuster van je lichaam en herken je de stress die de prikkels geven. Je kunt eerder ingrijpen.  Het mooie is dat dit “ingrijpen”

Prikkels, yoga en meditatie

Yoga is verbonden met meditatie. Door meditatie kun je de prikkels verwerken. Bij het verwerken van de prikkels kom je ook dichter bij je gevoel. Door yoga en meditatie herken je steeds beter de prikkels en kun je adequaat handelen.

Privé yogales en de prikkels

Omdat bij iedereen de vele prikkels anders binnenkomt zijn er privéyogalessen. Wanneer je ADHD hebt en er komen veel prikkels dan is de reactie op lichaam en geest heel anders dan iemand de geen “etiketje” heeft of een vorm van autisme. Bij de privéyogales ontvang je yoga en meditatie op maat. Bij prikkels en yoga laten we zoveel mogelijk de etiketten los.

Combineer

Vaak is het zo dat je goed om kunt gaan met veel prikkels wanneer je verschillende dingen combineert. Je kunt denken aan sporten, wandelen, therapie en de antiprikkeltherapie. Bij yoga en meditatie word jij je bewuster welke combinatie bij jou past. Prikkels en yoga werkt holistisch door.