prana yoga

Prana yoga is de levensenergie laten stromen

Wat is prana

Prana yoga, volgens wetenschappers is de zuurstof in de lucht essentieel om te leven. Er is niet alleen de energie van het lichaam welke verbonden is met drinken, eten en zuurstof. Er zijn mensen die leven van de prana. In India zeggen ze dat prana de energie is die om ons heen aanwezig is en deze prana kun je door het lichaam laten stromen. Veel mensen voelen die prana in de lucht wanneer ze in de bergen zijn of bij de zee. Ook wordt er wel gezegd dat je kunt leven van het “licht”. Wanneer je van prana leeft dan word je geleid. Misschien klinkt het wat zweverig maar lees hieronder het verhaal van Bert.

Bert en prana

Bert Piloo was een mooi voorbeeld.  Hij maakte zonder dat hij het wist al gebruik van de prana yoga. Hij is 92 geworden en leefde van HET LICHT. vertelde hij altijd. Het is wel leuk om eens de video’s te zien van Bert. Misschien klinkt het jullie wat zweverig in de oren. Maar er zitten veel elementen in die ik herken. Ten eerste het aarden, je verbinden met moedertje aarde. Ik ben verschillende keren naar Bali afgereisd om met mijn shake goeroe te shaken. Ook is de liefde een energie die verbonden is met deze levensenergie.

Zweverig?

Misschien klinkt het zweverig maar de energie van het licht en engelen is ook verbonden met prana. Ken je de uitdrukking “we komen van het licht en gaan weer terug naar het licht?” Of het bekende licht aan het einde van de tunnel. Bij prana yoga voel je energie stromen door je lichaam. Er zijn verschillende yogaoefeningen die je verbinden met die energie. Wanneer je met de aandacht naar de ademhaling gaat en voelt hoe het koude stroompje lucht bij de inademing langs het puntje van de neus gaat, dan ben je verbonden met prana.

Prana yoga

In de afgelopen 35 jaar yoga ben ik in aanraking gekomen met goeroes, meesters en goede therapeuten die als een legpuzzel mij bewust maakten van prana. Door Amma werd ik mij bewust van de kracht van de liefde het anahata chakra. Bij Ratu Bagus voelde ik de energie van het shaken/schudden. Rob Obermeijer, yogadocent in Utrecht leerde mij visualiseren en mediteren.  Op Bali en in India voelde ik de energie in tempels. Prana yoga is niet zweverig. We deden altijd al aardingsoefeningen in de yogales. Bij anahata chakra oefeningen is het heel gewoon dat je emotioneel wordt, geraakt wordt in het hart. Wanneer je openstaat voor de spiritualiteit in de yoga dan voel je “krachten” die dicht bij je staan. Bert gebruikte veel het woord AANDACHT en dat is ook een bouwsteen voor prana. Een proefles prana yoga is gratis.