hyperventilatie en yoga

Hyperventilatie en yoga

Podcast hyperventilatie en yoga!

 

Hyperventilatie en yoga, thuis werken aan je hyperventilatie met een yogadocent op de achtergrond

Yoga en hyperventilatie in mijn yogapraktijk

De afgelopen vijfendertig jaar heb ik veel mensen begeleid met hyperventilatie en yoga in zowel de groepsyogalessen als in de privélessen.  De afgelopen decennia heb ik een yoga methode ontwikkeld.  Deze yogamethode  ziet er zo uit : we pakken samen de hyperventilatie aan door ontspanningsoefeningen, buikademhaling, bewustwording en te kijken wat de oorzaak is.

Een kwestie van onbalans in spanning en ontspanning

Door spanningen in het lichaam gaat de adem van buikademhaling naar borstademhaling. Door de yoga bewustwording ga je dat leren voelen. In het dagelijks leven ontdek je dan wanneer door spanning de adem omhoog gaat en de hyperventilatie begint. Hyperventilatie en yoga werkt holistich.

Weer terug naar de buikademhaling

Hyperventilatie en in welke ademruimte je ademt staan met elkaar in verbinding. We hebben drie ademruimten, een buikademhaling, een flankademhaling en een borstademhaling. Door spanning gaat de adem van de buik naar de borst. Met yogaoefeningen word je weer bewust van de buikademhaling. Ook de yogaontspanning helpt je bij hyperventilatie en yoga

Yoga en hyperventilatie, wat is de oorzaak?

Ieder mens is anders. De ene mens krijgt spanning omdat hij of zij een perfectionist is, de ander wordt gespannen omdat het perfectionisme spanningen geeft. Samen gaan we kijken waar de hyperventilatie en de spanningen vandaan komt en daar dan anders mee om te gaan. Wanneer je al naar een psycholoog toe gaat dan hoeven we niet te kijken naar de oorzaak. Een psycholoog en yoga is een goede combinatie.

hyperventilatie en yoga

Ontspanning geeft je ademruimte

De yoga kent heel veel ademhalingsoefeningen. Tijdens de yogales ontspannen we d.m.v. visualisaties, het aanspannen van spieren en het ontspannen van de spieren. Ook wordt mindfulness  toegepast. Je ontvangt wanneer je daar behoefte aan hebt ook nog links naar YouTube. Met deze YouTubevideo’s kunt je dan thuis zelf oefenen.

Yoga en hyperventilatie, maak een einde aan de hyperventilatie

Een goede aanpak bij hyperventilatie met yoga heeft zijn resultaten wel bewezen. We doen altijd eerst een intake. Bij deze intake bespreken we samen  yoga technieken we gaan gebruiken. Een intake is dus gratis. Mail mij om jou ook hyperventilatie vrij te krijgen.

 

hyperventilatie en yoga