Plus yoga

Plusyoga, met speciale aandacht.

Plus yoga, voor wie mag het iets minder zijn?

In verzorg al twintig jaar  plusyoga aan ouderen, yoga met speciale aandacht! Iedereen kan meedoen, omdat ik elke leerling persoonlijk en intensief begeleid. Plus yoga is niet prestatiegericht en daarom zeer geschikt voor senioren.  Mensen die door welke omstandigheden dan ook niet kunnen deelnemen aan de “gewone” yogales kunnen ook genieten van yoga. Wat kan Plus Yoga Deventer nog meer voor u betekenen? Ouderen genieten in het dagelijks leven van de ontspanning en beweging die ze bij de yogales hebben ervaren.

De buikademhaling, nooit te oud om te leren


Veel ouderen zijn jammer genoeg niet bekend met de buikademhaling, een weldaad voor het lichaam!
Aandoeningen zoals astma, bronchitis of COPD kunnen ademhalingsproblemen geven. Vaak ademt u dan te kort en te hoog in de borst, waardoor u zich onrustig en opgejaagd kunt gaan voelen, slecht slaapt, enz.
Zeker wanneer u dat uw hele leven al heeft gedaan, kan het lastig zijn om op een andere, maar wel veel betere manier te gaan ademen!

Tijdens mijn yogalessen leer ik u de buikademhaling!
Door eenvoudige oefeningen kan ik u er mee vertrouwd maken. Het zijn oefeningen die u in uw dagelijks leven ook kunt doen. Na verloop van tijd gaat u merken dat de buikademhaling u beter afgaat. Door de yoga buikademhaling wordt er meer zuurstof in het bloed opgenomen. Uw kwaliteit van leven zal hierdoor toenemen, u gaat zich beter voelen en kunt meer energie krijgen! Ook wordt er aandacht besteedt aan de theorie van de yoga, zoals de chakra leer, de yoga asana’s en visualisaties.

Lees meer..

Spanning en ontspanning bij plusyogadeventer


Yoga voor ouderen heeft nog meer te bieden. Ouderen hebben al een heel leven achter de rug! Misschien heeft u veel meegemaakt en dat kunnen heftige gebeurtenissen zijn geweest, die moeilijk verwerkt kunnen worden. Daardoor zijn ouderen meer naar binnen gericht dan jonge mensen. Gebukt gaan onder spanningen veroorzaakt stress en kan ook lichamelijke problemen geven.

Bij mij leert u door aangepaste lichaamsoefeningen weer wat soepeler en leniger te worden. Spanningen los te laten en ontspanning toe te laten. De les sluit ik altijd af met een eindontspanning, waardoor spanningen naar de achtergrond raken en kunnen verminderen.

Lees meer..

Gratis proefles plus yoga


Wilt u een gratis proefles Plus Yoga bij mij volgen? mail info@yogaberrydeventer.nl

Kijk eens bij de ouderenbond ANBO

Lees meer..