Pinkster yoga

Pinkster yoga is spirituele yoga

Pinksteren

Pinkster yoga, mijn eerste spirituele opleiding was in de gereformeerde kerk. Wij gingen niet elke week naar de kerk.  Maar met Kerst, Pasen en Pinksteren waren we altijd samen in de kerk. Pinksteren was voor mij als kind al een mystieke belevenis met tongen die spraken en dat vuur,  dat boeide mij wel. In het hoofdstuk Handelingen vind je veel terug over het Pinksterfeest. Het is het begin van de christelijke kerk. Naar de kerk gaan met Pinksteren en de Pinkster yoga is een goede combinatie.

Pinkster yoga en rituelen en symbolen

Nog steeds blijft het voor mij bijzonder om met Pinksteren samen te zijn in een kerk met yoga. Yoga kent ook een mooie spirituele energie. Met mantra’s, mudra’s en meditatie zit je al snel in de Pinksterenergie. Mijn gereformeerde achtergrond en de yoga zijn zo mooi te combineren met Pinksteren. Alleen het al samen zijn en samen yogaoefeningen te doen op het hartchakra raakt mij telkens weer. Bij de Pinkster yoga word je geraakt in het hart en met Pinksteren is de heilige geest bij je. Die twee samen is een krachtige energie.

Pinksteryoga, stilte en meditatie

Hoe vaak voel ik niet de groepsenergie bij een yogales. Wanneer je met een hele groep naar “binnen” toe gaat en stil bent, die energie ontroert mij nog steeds. Zou die energie niet te vergelijken zij met de energie die de mensen voelden toen ze bij elkaar kwamen en de wind door het huis ging? De Pinkster yoga brengt mij nog altijd in de Pinksterenergie.

Pinkster yoga en mediteren

Op de donderdagavond is er een meditatie yogagroep. We mediteren dan samen. De stilte tijdens een yogales staat dichtbij de energie van Pinksteren. Wanneer het denken niet meer aanwezig is, kan de heilige geest zijn werk doen.

Gratis proefles bij de Pinksteryoga

Het mooiste is natuurlijk de yogalessen volgen tijdens de pinksterdagen. Maar ook op andere dagen is het mogelijk om deze krachtige energie te voelen. Bij een privé  yogales gebruiken we alle gereedschappen van de yoga om de energie van de uitstorting van de heilige geest te voelen.

Gratis yoga proefles Pinksteryoga in Deventer, Twello, Epse, Colmschate en Terwolde