patmos yoga

Patmos yoga, wat doet een yogadocent op Patmos?

Spiritueel Patmos en de Patmos yoga

Patmos yoga, de evangelist Johannes predikte in Efese, nu Turkije en dicht bij Patmos. Omdat hij het christelijke geloof daar verkondigte gaf het problemen en werd hij verbannen naar Patmos. Een eiland waar iedereen naar toe werd gestuurd een eeuw na de geboorte van Jezus. Dit konden politieke probleemgevers zijn of spirituele lastpakken. Johannes stond vaak huilend aan het strand van Patmos en zag in de verte Efese. In Efese had hij een heel goed leven gehad.

Van ellende naar gelukzaligheid

In het verhaal van Johannes zag ik als yogadocent veel gelijkenis. Ook ik heb als yogadocent erg geleden het afgelopen jaar en nog langer. Bijna ieder bedrijf kreeg goede tegemoetkomingen. De prostitutie had het beter dan een yogadocent, ook was de prostitutie eerder open dan de yogastudio. Het viel niet mee om  zo lang te leven van een TOZO uitkering, bijstand. Van die 1.000,00 euro moest ik elke maand 300 euro storten in mijn bedrijf. De uitgaven waren veel hoger dan de inkomsten. Het aantal cursisten daalde met 50%. Dit alles schrijf ik niet om te klagen maar om een beeld te geven van de situatie.

Patmos yoga en de vergelijking in het lijden

Toen Johannes op Patmos kwam zat hij in zak en as. Hij was al oud en had een mooi leven gehad in Efese. Nu was hij eenzaam op Patmos en was bang dat hij op dit woeste eiland moest sterven. Kortom het lijden van Johannes op Patmos was ook groot. Maar door de Patmos meditaties kreeg Johannes visioenen en werd aangeraakt door Jezus. Ook ik kreeg hulp van boven het afgelopen jaar. Er gebeurden wonderen die niet te omschrijven zijn.

De openbaringen van Johannes

In het laatste hoofdstuk van de bijbel staan de openbaringen van Johannes. Het is altijd nog de vraag of het de apostel Johannes is geweest of een andere Johannes. In de openbaringen staat eigenlijk als kern dat God de macht heeft over de wereld. Wij denken dat we alles kunnen maken en breken, maar Johannes vertelt ons wat anders.

Patmos yoga

Geniet ook van de de Griekse sfeer

De Patmos yoga van vertrouwen

De yoga energie is vergelijkbaar met de energie waarin Johannes zat.  Elke dag mediteerde ik om naar binnen te gaan. Ook was er een vertrouwen dat hulp van boven mogelijk is. Het afgelopen jaar was ik niet bezig met het leven onder controle te krijgen. Ook werden de angsten en de onzekerheden niet onderdrukt. Kortom, ik kon mij wel verplaatsen in datgene wat Johannes op Patmos meemaakte.

Patmos een eiland met energie

Ik heb de zomer van 2021 uitgekozen om op dit eiland de Patmos yoga meditatie te doen. Veel spirituele mensen gaan naar Patmos voor de energie. Je leest de mooiste verhalen over deze energie. Als yogadocent wil ik mij openstellen op Patmos om ingevingen en visioenen te ontvangen. De afgelopen jaren kwam er al wat binnen tijdens het mediteren en de yoga. Omdat de energie daar zo subtiel is op Patmos gaan we eens kijken wat er gebeurt op dit spirituele eiland. Aart Staartjes had een huis op Patmos en hij heeft ook eens een ervaring gehad op Patmos wat niet te beschrijven is.

Ga jij virtueel mee met de Patmos yoga meditatie?

Jij kunt virtueel meereizen naar Samos en Patmos. Je ontvangt meditaties vanuit Patmos en Samos. Ook yoga vanuit deze twee spirituele eilanden. Bovendien ontvang je een reisverslag van deze Patmos yoga meditatie reis.

Mail mij eens bij interesse, voor een kleine investering ontvang jij de energie van yoga, meditatie en de energie van dit eiland.