ontspanning

Ontspanning yoga en meditatie

ONTSPANNING, HET BLIJFT EEN FEESTJE

Ontspanning geeft je veel meer dan een ontspannen gevoel. Het werkt door op je adem, je gevoel en je slaapt beter.

Ontspanning in Deventer, Twello, Epse en Terwolde

ONTSPANNEN, MAAR HOE ONTSTAAT STRESS?

Tegenwoordig is stress onvermijdelijk in het dagelijks leven wat wij leiden. De 1 krijgt stress van niet assertief zijn en de ander van zijn gevoelens niet uiten. De stress komt makkelijk terecht in benen, rug, nek en schouders. Je lijf herkent het daar vaak als eerste.  Een stijve nek, een rug waar het is “ingeschoten” en een last op je schouders. Maar ook veel en langdurig overuren maken op je werk of een verhuizing kunnen er voor zorgen dat alles je teveel is geworden. Je hebt snel smoesjes maar onderkent niet graag dat het een psychische achtergrond heeft. Neem dus ook de tijd voor ontspanning.

HOE KUNNEN WE MET YOGA ONTSPANNEN EN  DE STRESS LOSLATEN?

Yoga ontspanning kunnen we ontvangen door middel van o.a. aarden. Het lijkt een zweverige term. Maar kinderen stampen toch ook op de grond in de supermarkt wanneer ze niet krijgen wat ze graag willen? De cardioloog adviseert toch ook wel eens “neem een hond” omdat je dan moet lopen om de hond uit te laten. Aarden staat voor geaard zijn, met beide benen stevig op de grond staan. Wanneer we niet geaard zijn missen we de energie in ons lichaam die we nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Asana’s, (yogahoudingen) voor de benen, nek en schouders kunnen helpen je weer houvast te geven op aarde. Maar er is nog meer bij yoga behalve asana’s, lees maar verder!

YOGAONTSPANNING COMPLEET MET BUIKADEMHALING

We kunnen ook yogaoefeningen doen waarbij de buikademhaling gestimuleerd wordt. Door de buikademhaling worden we rustiger, kan er meer stilte ervaren worden. Niet alleen in het lichaam, maar ook het denken geeft meer rust door de buikademhaling. Het denken is immers altijd op zoek naar een uitdaging. Door herhaling van oefeningen, zittend, liggend of staand wordt het denken rustiger, nog meer in combinatie met de buikademhaling. En zo kunnen we overgaan van denken (altijd in verleden en toekomst) naar voelen (in het hier en nu). Wanneer er stilte is, kunnen we dan ook meer voelen? Nog steeds kom ik mensen tegen die 20 jaar geleden op yoga zaten en nog steeds de buikademhaling toepassen om te slapen en voor de ontspanning.

Ontspanning door yoga in Deventer en omgeving
Ontspanning is overgave

HET TOTALE YOGA ONTSPANNEN OM PRIKKELS TE VERWERKEN

Wanneer je een heftige dag achter de rug hebt met bijvoorbeeld ontelbare telefoontjes, e-mail berichten en huiselijke bezigheden, probeer dan de dag voor jezelf goed af te sluiten met ontspanning. Languit liggend op bed met een relaxed muziekje aan, doe dan ook eens wat oefeningen voor je nek en schouders om daarna de dag achter je te laten en heerlijk in slaap te kunnen vallen. Ook een lekkere voetmassage kan er voor zorgen dat je lekker tot ontspanning komt. Ontspannen yogaoefeningen voor je nek en schouders kan ik je aanreiken d.m.v. de yoga-usb-stick met door jou gekozen oefeningen en visualisaties voor een nog betere nachtrust.

VOEL NOG MEER TOTALE YOGA ONTSPANNING EN STILTE

Afgelopen week heb ik de stilte zo goed kunnen ervaren tijdens een wandeling bij Kasteel Nijenbeek aan de IJssel bij Voorst. Gezeten tegen de beuk aan keek ik naar de linde voor me en de ruïne en voelde de ontspanning het lichaam instromen. In het boek “Magie aan de IJssel” lees je dan ook dat dit punt een krachtplek is. Wil je meer dan een uurtje ontspanning en stilte of zelfs nog meer dan een dag. Dan kan ik je een stilteweekend aanbieden bij Nieuw Sion, Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus heb je belangstelling, stuur dan een mail naar info@yogaberrydeventer.nl.