ontspanningin de natuur

Ontspanning door yoga en meditatie.

Ontspanning door yoga is een hele krachtige ontspanning

ontspanning door yoga asana's

Ontspanning waarom?

In onze maatschappij krijgen we veel prikkels binnen en wordt er ook veel van ons verwacht. Wanneer we onze spanningen niet kunnen loslaten dan gaan we slechter slapen, krijgen we lichamelijke kwalen zoals rugklachten of migraine, enz. of zijn we onrustig en voelen we ons gespannen.

Ontdek dan ook wat bij jou past om de boog te ontspannen.  Het mooiste is een combinatie van verschillende activiteiten. Zelf heb ik gekozen voor het zwembad, yoga, regelmatig wandelen en mijzelf te trakteren op een ontspanning regelmatig. Dit geeft een mooie balans tussen spanning en ontspanning. Door het denken rustiger te maken worden de spanningen in het lichaam ook minder. Meditatie is daarom ook een krachtige manier van ontspannen.

Ontspanning door yoga

Yoga is natuurlijk mijn favoriet bij de bij het ontspannen. Yoga heeft zoveel kanten die het ontspannen bevorderen. Bij yoga spannen en ontspannen we spieren waardoor er een natuurlijke spanning in het lichaam ontstaat. Bij  yoga gaan we uit het denken en zijn in het hier en nu, dit geeft ook een krachtige ontspanning. We zijn constant bewust van adem, lichaam, de yogahouding enz. en daarom komen we niet meer aan denken toe. Denke en voelen kunnen namelijk niet tegelijk.

 

Ontspannen door meditatie

In het achtvoudige pad van Patanjali kennen we ook de meditatie. Yoga en meditatie zijn een mooie combinatie, de meditatie yoga is hieruit ontstaan. Er zijn vele vormen van meditatie, ontdek daarom welke meditatie bij jou past. Zelf vind ik de ademmeditatie en de mantrameditatie erg fijn om te ontspannen. In het begin ben je misschien te onrustig om te zitten, daarom is het goed om eerst wat yogaoefeningen te doen om het lichaam rustig te krijgen. Daarna kun je wat ademhalingsoefeningen doen om de adem rustig te maken. Daarna begin je met je meditatie.

Ontspanning door wateryoga

De laatste tijd zie je steeds meer de wateryoga in zwembaden. Het mooie van wateryoga is dat je lekker kunt ontspannen/drijven na de wateryogales. Ook zorgt de combinatie water en yoga voor een diepe ontspanning. In Twello bij zwembad De Schaeck is de wateryoga zelfs gratis. Je koop een zwemkaartje en je kunt gratis mee doen met een wateryogales. In Deventer is er zelfs blootwateryoga eens in de maand om te ontspannen.

Privé yogales

Bij een yoga privéles  kun je samen met de yogadocent bepalen welke ontspanning bij jou past. Je ontvangt dan het ontspannen op maat. Het voordeel is ook bij een privéles dat je de yogales kunt inplannen wanneer jou dat het beste uitkomt.