ontspannen in Deventer

Ontspannen in Deventer met yoga

Ontspannen in Deventer en omgeving

Ontspannen in Deventer, yoga is uitermate geschikt om te ontspannen. In de yoga houdingen zijn we specifiek en gericht bezig te ontspannen. De yoga houdingen zijn  zowel statisch als niet bewegend, waardoor we de diepere spiergroepen in het lichaam kunnen ontspannen. Een gekalmeerd lichaam geeft een gekalmeerd denken en dus gekalmeerd systeem. Patanjali, degene die wat over yoga heeft geschreven, had het over de wervelingen van de geest. Ontspanning met behulp van de aandacht voor je adem en lichaam.

ONTSPANNEN TIJDENS DE YOGA

De yoga houdingen zijn staand zittend en liggend.  Daarom is deze vorm ook toegankelijk is voor hen die wat grotere fysieke blokkades in hun lichaam hebben (en dus zeer geschikt voor hen met reuma of extremere reumaklachten, extremere rug en/of nekproblemen, oudere lichamen die gewoon niet alles meer kunnen). Juist door het ontspannende karakter van dit yogamoment kunnen deze fysieke blokkades verlicht worden en kan het lijf versoepelen. Ook zullen wekelijks sommige yoga houdingen regelmatig terug keren bij ontspannen Deventer, je hoeft dan niet meer na te denken hoe je de houding moet uitvoeren. Dit vergroot de  ontspanning  omdat jij en uiteindelijk je lichaam weet wat komt. Na een tijdje yoga beoefenen zal alleen al het denken aan de yoga houding(en) je laten ontspannen.

EXTRA ONTSPANNEN NA EEN YOGALES

We beëindigen elke yogales  met een geleide ontspanningsmeditatie, visualisatie, het aanspannen en ontspannen van spieren of het luisteren naar een mantra. Steeds meer komen we erachter dat alle ziekten maar één oorsprong kent; stress.. Er is fysieke stress maar ook mentale stress. Fysieke stress is vaak een reactie op mentale stress en uit zich in de vorm van bv. hoofdpijnen, maagzweren, slapeloosheid en gespannen schouders. Deze fysieke stress leidt op haar beurt weer tot meer mentale stress welke zich uit in overprikkeld reageren zoals (chronische) irritatie, boosheid, verdriet en neerslachtigheid. Deze mentale stress leidt weer tot meer fysieke stress en zo blijft de cirkel doorgaan totdat JIJ daar een halt aan toeroept bij ontspannen Deventer.

ONTSPANNEN OM DE STRESS AAN TE PAKKEN

Door heel bewust de tijd te nemen om je te ontspannen, fysiek en mentaal, geef je je lichaam en geest het signaal dat zij kunnen beginnen met herstel en het verwijderen van ‘oude stress’. Ons lichaam en denken is daar prima toe in staat maar zij moeten daar wel de gelegenheid voor krijgen. Herken je deze stress niet (en geloof me, iedereen heeft stress, dat is inherent aan mens zijn) dan is je lichaam en denken alleen maar bezig om de fysieke en mentale schade te beperken. Dit doet ze door die hoofdpijn te creëren waardoor je wel moet rusten, of ze geeft je die slapeloosheid waardoor je overdag wel rustig aan moet doen of ze geeft je irritatie/verdriet of een andere vorm van mentale stress waardoor je wel actie moet ondernemen.

VERBREEK DE CIRCEL VAN STRESS MET ONTSPANNEN DEVENTER

JIJ kunt de cirkel van stress doorbreken door op gezette tijden je over te geven aan ontspanning. Ontspanning waardoor je lichaam en denken over kunnen stappen op herstel in plaats van te vechten voor zelfbehoud.
JIJ bent in staat jezelf te helpen… jezelf te verlossen van stress welke je ziek maakt. JIJ bent in staat het roer in eigen hand te nemen waardoor JIJ lichaam en denken kan helpen het eigen zelfhelende vermogen positief te sturen.

 

ontspannen en yoga in Deventer Twello Gorssel Epse
yoga en ontspannen

 

 

 

 

 

ONTSPANNINGSYOGA EN SPORTEN

Ontspanningsyoga is ook een prima tegenhanger voor hen die veel en/of intensief sporten en aan krachttraining doen. Sporten geeft naast fysieke en mentale ontspanning (door te sporten komt het ‘blij’stofje vrij) ook fysieke stress….. Vaak drijf je je lichaam tot het uiterste waar op zich niets mis mee is als je maar zorgt voor een goeie tegenligger, ontspanning dus. Het beoefenen van deze ontspanningde yoga zal je lichaam helpen die tegenhanger te zijn.  Daarnaast zal deze yoga je lichaam (pezen/spieren) verlengen. Ook is ontspannen Deventer en yoga een mooie tegenhanger dus voor sport.  Bij de meeste sporten ben je bezig  je pezen lichaam te versterken en dus pezen en spieren te verkorten. Een combinatie van sport en ontspanningsyoga is dus ideaal; je zou kunnen stellen dat het beoefenen van (ontspannings)  yoga je in staat stelt écht te genieten van sport.

ONTSPANNEN DEVENTER EN HET MOMENT NU

Dit Yogamoment is zeer geschikt voor hen die het zichzelf structureel gunnen volkomen te ontspannen of voor hen die voelen en weten hoe belangrijk ontspanning is, alsook ook voor hen die gewoon moéten gaan ontspannen om fysiek en mentaal weer op te knappen. Ontspanningsyoga word aangeboden op elke dag van de week 2 a 3 uur. Kijk op www.yogaberrydeventer.nl voor de lestijden bij ontspannen Deventer, yoga. De yogales duurt 60 minuten bij ontspannen Deventer. Elke maandagavond  kun je genieten van het ontspannen in de kerk van Epse. Zelf kom ik altijd een uurtje voor de les begint en mediteer dan al wat.

ONTSPANNEN IN DE KERK

ontspannen in Deventer
yoga ontspannen meditatie en rust in het hoofd

Je kunt je aanmelden voor een gratis proefles bij ontspannen Deventer, info@yogaberrydeventer.nl