ontspannen met yoga

Ontspannen met yoga, meditatieyoga

Ontspannen  door yoga is een hele krachtige ontspanning

ontspannen met yoga

Ontspanning waarom?

In onze wereld krijgen we te veel prikkels binnen en wordt er ook veel van ons verwacht. Wanneer we de spanningen niet meer  kunnen loslaten dan gaan we slechter slapen, krijgen we lichamelijke kwalen zoals rugklachten of migraine, enz. of zijn we onrustig en voelen we ons gespannen.
Ontdek in mijn wereld van ontspanning wat bij jou past om de boog te doen ontspannen. Het mooiste is een combinatie van verschillende activiteiten. Zelf heb ik gekozen voor het zwembad, yoga, regelmatig wandelen en mijzelf te trakteren op een ontspanning regelmatig. Dit geeft een mooie balans tussen spanning en ontspanning. Door het denken rustiger te maken worden de spanningen in het lichaam ook minder. Meditatie is daarom ook een krachtige manier van ontspannen.

Ontspannen door yoga

Yoga is natuurlijk mijn favoriet bij de bij het ontspannen. Yoga heeft zoveel kanten die het ontspannen bevorderen. Bij yoga spannen en ontspannen we spieren waardoor er een natuurlijke spanning in het lichaam ontstaat. Bij yoga gaan we uit het denken en zijn in het hier en nu, dit geeft ook een krachtige ontspanning. We zijn constant bewust van adem, lichaam, de yogahouding enz. en daarom komen we niet meer aan denken toe. Denke en voelen kunnen namelijk niet tegelijk.

Ontspanning door meditatie

In het achtvoudige pad van Patanjali kennen we ook de meditatie. Yoga en meditatie zijn een mooie combinatie, de meditatie yoga is hieruit ontstaan. Er zijn vele vormen van meditatie, ontdek eens welke meditatie bij jou past. Zelf vind ik de adem meditatie en de mantra meditatie fijn. In het begin ben je misschien te onrustig om te zitten en te mediteren, daarom is het goed om eerst wat yoga asana’s te doen om het lichaam rustig en ontspannen te krijgen. Daarna kun je wat ademhalingsoefeningen of pranayama  doen om de adem rustig en regelmatig te maken. Daarna begin je met meditatie.

Ontspannen met yoga door wateryoga

Je ziet steeds meer  wateryoga in de zwembaden. Het mooie van wateryoga is dat je lekker kunt ontspannen/drijven na de wateryogales. Ook is de combinatie van water en yoga heel ontspannend. Bij zwembad De Schaeck in Twello is de wateryoga zelfs gratis. Met een zwemkaartje kun je gratis mee doen met een wateryogales. In Deventer is er zelfs eens per maand blootwateryoga om te ontspannen. Elke maandag ben je welkom bij de ladiesnicht in De Scheg. In dit zwemparadijs kun je yogaontspannen doen voor je naar bed gaat.

Ontspannen met yoga, door een privé yogales

Bij een privéles yoga kun je samen met de yogaleraar bepalen welke ontspanning bij jou past. Je ontvangt dan “het ontspannen” op maat. Het voordeel is ook bij een yoga privéles dat je de yogales zelf kunt inplannen in je bezigheden.