ongevaccineerden yoga

Ongevaccineerden yoga, yogales is er voor iedereen

Waarom yoga voor ongevaccineerden?

Ongevaccineerden yoga, in 2020 en 2021 zag ik als yogadocent steeds meer tweespalt in onze samenleving. Een wereld van Wappies en schapen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij yoga gaan we voor verbinding ipv tweespalt. Tijdens mijn laatste spirituele reis naar Patmos, waar het laatste hoofdstuk van de bijbel is geschreven, kreeg ik door hoe belangrijk de verbinding is. Wij zijn de verbinding verloren met de natuur, met onszelf en met de mensen om ons heen. Mensen worden weg gezet al racisten, narcisten en nog erger. Vanuit die tweedeling kunnen we met yoga veel doen.

Yoga en het hart, liefde

Liefde! We weten allemaal wel waar we het dan over hebben, maar het is moeilijk om in de praktijk te brengen. Liefde is een breed gevoel dat eigenlijk niet te definiëren is. Het Grieks kent meerdere woorden voor wat wij allemaal  ‘liefde’ noemen. ‘Eros’ is de hartstochtelijke liefde. ‘Phileo’ is diepe genegenheid, gebaseerd op sympathie. ‘Agapé’ is de liefde die onvoorwaardelijk zou zijn en niet gegrond is op kwaliteiten of response van de ander. Zo is het echte ‘Agapé’ wanneer iemand sterft voor zijn vijanden! We kunnen niet zonder liefde. Het is net zo belangrijk als eten, drinken en slapen! Misschien zelfs wel het belangrijkst. Vanuit die liefde voelen we weer eenheid. Eenheid met onszelf, de mensen om ons heen en met de natuur.

Yoga voor gevaccineerden in kerken

Als yogadocent ben ik heel blij dat wij in Nederland een scheiding hebben van kerk en staat. Daarom heb ik mij als yogadocent nooit bemoeid met politiek. Gaf altijd al graag yogales in kerken. De corona maatregelen mochten niet doorgevoerd worden in de kerken van Nederland. Als spirituele yogadocent heb ik dan ook in de kerken een eigen veilig corona protocol gehad. Als niet gevaccineerde kun je veilig in een kerk yoga en meditatie ontvangen.

yoga voor niet gevaccineerden

Yoga voor  niet vaccineerden en veilige yoga voor gevaccineerden

Natuurlijk is er veilige yoga wanneer je niet gevaccineerd bent. Kerken zijn ruim en daarom is het mogelijk om op een veilige afstand van elkaar te zijn. Ook wordt er geventileerd. Als  gevaccineerde en niet gevaccineerde ontvang je de veiligste yogales. Het yoga outbreak management team staat hier garant voor. Ook is de kerk een privéruimte tijdens de yogales en geen doorloop lokatie.

Verbinding voelen bij de yoga voor revaccineerden

Het thema “verbinding” komt vaak voor tijdens de yoga voor de niet gevaccineerde. Tijdens deze yogalessen voel je geen tweedeling en ook geen tweespalt. We zitten in liefde, het hart. De dualiteit van wel een vaccin of geen vaccin zijn we voorbij met deze yoga van de toekomst. Omdat het een beleving is deze yoga, is het ook meer meditatie. Meditatie yoga verzorg ik al jaren in Deventer en omgeving,

Prikspijt yoga

In december 2021 zijn we ook begonnen met de prikspijt yoga. Hoe krijg je weer een gevoel na je vaccinatie, waar je spijt van hebt? Yoga kent hiervoor veel oefeningen. Zo kun je denken aan “loslaten”, of “mededogen”‘. Ook de detox yoga is goed bij prikspijt.