nood meditatie

Nood meditatie, samen sterk

Nood Meditatie, waarom?

Nood meditatie, samen kunnen we iets doen voor de nood in de wereld. Momenteel leven we in een hectische wereld. De amazone brandt, er is veel oorlog in de wereld, overal aanslagen en nog steeds honger. Met meditatie kunnen we samen een krachtenergieveld creeren.

Nood meditatie, hoe is het ontstaan?

Als yogadocent mediteer ik regelmatig met de cursisten. Tijdens deze meditaties ben ik mij vaak bewust van een krachtig energieveld. Deze energie kan zelfs al ontstaan bij een mooie meditatieve yogales. Er is zelfs een wijk in Nederland waar je alleen mag wonen wanneer je regelmatig mediteert. Het blijkt dat criminaliteit in deze wijk veel minder is dan in de rest van de stad. De meditatie-energie zorgt voor rust, ontspanning en veiligheid. Zo kwam ik, yogadocent Berry Steenbruggen, op het idee om een nood meditatie te organiseren.

Noodmeditatie, hoe werkt het?

Wanneer jij ook mee wilt helpen aan een krachtig meditatie energieveld bij de nood meditatie, dan kun je een mail sturen naar info@yogaberrydeventer.nl. Ik zet je dan in een mail bestand. Iedereen in de groep kan mij een mail sturen wanneer de kracht van meditatie nodig is in de wereld. Ik stuur dan naar iedereen een mail met datum en tijd wanneer de meditatie in gaat. Iedereen kent wel de uitdrukkingen we are all one, of liefde verbindt. Vanuit deze energie is deze nood meditatie ontstaan.

Nood meditatie, elke meditatie is oke

Iedere meditatie werkt mee in het energieveld en zorgt dat de energie sterker wordt. Je kunt de transcendente meditatie gebruiken, de Boeddhistische meditatie, de zen meditatie of je eigen meditatie. Wanneer het mogelijk is dan kun je je meditatie afstemmen op de situatie.

nood meditatie vanuit de hele wereld
We zijn verbonden met de hele wereld bij de nood meditatie

Bij welke situatie de noodmeditatie?

Elke dag zie je wel iets in de krant staan over een terroristische aanslag, een natuurramp, oorlog, honger, epidemie of natuurgeweld. Bij dit soort situaties kun je een mail sturen. Iedereen in de groep ontvangt dan een mail met thema, datum en tijd.

Noodmeditatie, voorbeeld

Mijn spirituele vriend Wayan Semadi woont op Bali, aan de andere kant van de wereld. In de afgelopen 20 jaar dat we elkaar kennen hebben we regelmatig samen in een meditatieve energie gezeten. Toch wonderlijk dat je met iemand aan de andere kant van de wereld een spirituele binding voelt?

nood meditatie voor krachtige energie
Samen een krachtig energieveld maken bij de nood meditatie

Noodmeditatie en social media

Binnenkort zitten we ook op social media. Dan is het ook mogelijk, wanneer we elkaar kennen om te vragen naar een persoonlijke groeps meditatie. Je kunt dan denken bij dood, ernstige ziekte bij jezelf en je directe naasten.