non binair yoga

Non binair yoga, yogalessen zonder oordeel

Hatha yoga en non binair yoga

Bij veel yogavormen leggen we de nadruk op de uitersten, een inademing en een uitademing, spanning en ontspanning enz. In die Hatha yoga kennen we mannenyoga, sexyoga, tantrayoga en nog vele vormen. Maar we worden ons bijna altijd bewust van de verschillen. Bij de non binair yoga pakken we het anders aan. Bij deze yogavorm ligt de nadruk op vrijheid, uiten, accepteren, geen oordeel en voelen.

Non binair yoga is voelen i.p.v. denken

Vroeger zat je misschien nog in het denken zoals: ben ik de enige die dit voelt, tegen wie kan ik het zeggen wat ik voel en wat wil ik. Bij non binair yoga kom je uit dat denken en in het voelen. Je gaat niet alleen je lichaam voelen maar ook de algemene gevoelens van liefde, schaamte, vrijheid en ruimte. Ik heb als yogadocent maar 1 cursist gehad in de afgelopen vijfendertig jaar die kon denken en voelen tegelijk. Dat denken geeft stress en problemen en het voelen geeft ontspanning en ruimte.

Non binair yoga en de chakra’s

Bij de non binair yoga maken we gebruik van de chakra’s. Elk chakra is verbonden met een bepaalde energie. Het eerste chakra zorgt ervoor dat je mag zijn wie je bent, accepteren van je geaardheid. Het tweede chakra is verbonden met je sexualiteit. Het derde chakra staat voor kracht en energie, het zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf bent en in je eigen energie.

non binair yoga

De adem verbind je met de energieën van acceptatie en voelen bij de nonbinair yoga

Nonbinair yoga en ontspannen

In de ontspanning kom je dicht bij je eigenlijke kern. Dan komt er wat binnen wat het denken ontstijgt. Door de yogaoefeningen, de ademhaling, mantra’s en mudra’s kom je in een diepe ontspanning. Vanuit deze bewustwording ontstaat veel aan vrijheid en fijne gevoelens. Non binair yoga is dus yoga die in individuele yogalessen wordt gegeven. We werken 1 op 1. Dit doen we in in een huiselijke sfeer die veilig aanvoelt.

Nonbinair yoga en spiritualiteit

Bij non binair yoga ga je de materie voorbij. Wanneer je erachter komt dat je non binaire facetten in jezelf ontdekt dan ga je verder dan de materie. Die materie is hoe je kleed, of je je opmaakt of niet en hoe je aangesproken wilt worden. Bij de spirituele energie, die je dus met yoga gaat ontdekken, word je je bewust van de verbinding met andere mensen, de natuur en ontwikkel je dus een holistische kijk. Wanneer je gelovig bent voel je de energie met het hogere. In de yoga gebruiken we de energieën die hierbij horen.