nek yoga deventer

Nek yoga ontspant ook het denken

 

nek yoga informatie
Nek yoga in Deventer

Nek yoga, fysiotherapeuten hebben letterlijk hun handen vol hebben aan het behandelen van nekpijn. Daarom doen wij bij elke yogales nekoefeningen om deze klachten te verminderen en zelfs te voorkomen.

NEKKLACHTEN, HOE ONTSTAAN ZE?

Een stijve nek, vaak weet je niet eens hoe je er aan komt. Je staat ’s ochtends op en ineens zit de nek vast. Vaak zijn er meerdere oorzaken bij nekpijn: geestelijke spanning, een verkeerde werk- of slaaphouding of een langere tijd je nek uitsteken. En wanneer je dan ook nog eens op de tocht hebt gezeten, kun je niet zelfs niet meer over je schouder naar achteren kijken. Als het  zover is gekomen, kun je op dat moment eigenlijk al geen yogaasana’s meer doen. Probeer nekklachten voor te blijven en houd met nek yoga je nek soepel door regelmatig oefeningen te doen.

STEEK JE NEK WAT MINDER VAAK UIT!

nek yoga in het water bij de wateryoga

Wanneer je nekklachten alleen maar zijn ontstaan door verkeerde houding bij het slapen, leg dan de rand van je kussen vijf centimeter onder je schouders. Je hoofd wordt dan helemaal ondersteund. Zorg voor een stevig kussen om de ruimte tussen het bed en je nek te ondersteunen. Een slechte houding achter je bureau kan ook een oorzaak zijn van nekklachten. Vaak zitten we teveel voorover gebogen om de kleine lettertjes op het beeldscherm te kunnen zien. Zo ontstaat er langzaam een zeurende pijn in je nek, vooral aan het einde van de dag.

Nek yoga en je houding

Loop je altijd met een uitstekende nek en je laat je neus alsmaar naar beneden of naar boven wijzen, dan krijg je een gespannen nek. Probeer zoveel mogelijk rechtop te staan en te lopen met een nek die een klein holletje heeft . Word je bewust dat de achterkant van je nek langer is dan de voorkant en let daar regelmatig op. Zorg ervoor dat je voeten stevig op de grond staan, op schouderbreedte, wees geaard!
Je bekken naar voren gekanteld, zodat je geen holle rug hebt en je borst(en) vooruit. Op die manier worden je nek en je ruggenwervels zoveel mogelijk ontlast.

Nek conclusie

Tot slot: de meeste nekklachten zijn het gevolg van stress en teveel hooi op je vork nemen. Heb je teveel verantwoordelijkheid, dat kan zijn voor je werk of je gezin, dan gaan spanningen vastzitten in je nek. Je krijgt pijn, je nek wordt alsmaar stijver. Vervolgens ga je je spieren aantrekken, waardoor je nek nog stijver wordt … En zo kom je in een neerwaartse spiraal.
Doe overdag af en toe een nek- en schouderyogaoefeningetje. De spieren die verkrampt zijn gaan langer worden en je schouders gaan zakken doordat je je ontspant.

EN DAN VALT ER INEENS EEN LAST VAN JE SCHOUDERS

Veel mensen hebben last van nekpijn. Rond de schouder komen spieren en pezen samen bij de nek. Vandaar dat de gevoeligheid voor nekproblemen groot is. Nekklachten ontstaan vaak door overbelasting. Maar er kunnen ook psychische oorzaken zijn! Wanneer het voelt alsof je altijd maar je nek moet uitsteken in het leven, dan kan dat ook klachten geven. Het kan zijn dat er angst op je schouders en nek drukt, verdriet of woede.  Heb je veel emoties, dan ontstaat er chronische spanning in je nek. Je nek gaan verstijven en krijg je problemen met het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden.  Nek yoga is holistische yoga.

 

nek yoga in deventer en omgeving
NEK YOGA EN DE ADEMHALING

De nek yoga brengt mij weer op het volgende. De buikademhaling zoals jullie misschien wel weten, is een veelvoorkomend thema tijdens yogalessen. Deze manier van ademhalen geeft ruimte en ontspanning in het lichaam en ook bij je nek. Een ontspannen nek zal zorgen voor een betere buikademhaling. Maar ook het omgekeerde is het geval: de buikademhaling kan spanning in de nek doen verdwijnen.

NEK YOGA EN HET DENKEN

Ontspant je nek door yoga ontspanningsoefeningen, dan zal ook het denken rustiger worden. Je zit minder in je hoofd en lukt het je ook beter om te kunnen slapen. Kijk ook eens naar de backmitra bij nekklachten.

GRATIS YOGA PROEFLES

Ik zie je graag  voor een gratis proefles op de yogamat voor een ontspannen  nek yoga les. Kijk ook eens bij yoga Twello, Deventer yoga, yoga Diepenveen, yoga Spikvoorde, yoga Epse, yoga Gorssel en yoga terwolde en voeg het woordje Berry even toe onder google