nek schouder yoga

NEK SCHOUDER YOGA GEEFT ONTSPANNING

NEK SCHOUDER YOGA VOOR PURE ONTSPANNING

Handen armen nek schouder yoga, nog een paar yogalessen te gaan. Het lijkt me goed om aan het einde van het yogaseizoen nog eens stil te staan bij handen armen nek schouder yoga. Aangezien fysiotherapeuten letterlijk hun handen vol hebben aan het behandelen van nek- en schouderklachten, gaan wij oefeningen doen om deze klachten te voorkomen en te verminderen of zelfs te verhelpen.

YOGA OOK VOOR JE HANDEN EN ARMEN

We gebruiken onze handen elke dag zonder er bij na te denken. Het is uniek wat wij, als mens, allemaal kunnen doen met onze handen. We zijn voorzien van een ver ontwikkelde fijne motoriek met een complex stelsel van botten, gewrichten, spieren en pezen. Het zorgt er niet alleen voor dat we kunnen eten, mailen, bellen, fietsen en autorijden.
Maar ook dat we kunnen voelen, aaien en een piepklein pluisje of een haartje kunnen oppakken.

Maar bij het doen van dit alles zijn onze vingers altijd gebogen. Denk maar aan het vasthouden van het stuur van je fiets, het typen van een Whats App bericht, allemaal met gebogen vingers. Daarom gaan we deze yogales onder meer aandacht besteden aan het ontspannen en versoepelen van onze handen en vingers.

HANDEN ARMEN NEK SCHOUDER YOGA EN JE HANDEN SPECIAAL

Handen kunnen veel laten zien over je fysieke gestel. Zo kunnen verkleuringen in de handen wijzen op een wel of niet goede bloedcirculatie. Maar ook het krijgen van een hand tijdens een begroeting, kan veel over iemand zeggen. Het geven van een slap handje of een ferme, stevige handdruk zegt iets over zijn of haar persoonlijkheid.

Kon je vroeger je handen op de kermis laten lezen om te weten hoe oud je wordt, hoeveel kinderen je krijgt, of de hoofdprijs wint in de loterij …. Tegenwoordig is handlezen een serieuze bezigheid, karaktereigenschappen kunnen worden vastgesteld door het lezen van de lijnen in je handen. Iedere hand is uniek, heeft eigen vormen en eigen lijnen. Zo kunnen handen je laten zien waar je blokkades liggen, angst of verdriet, maar ook om je te laten zien wie je werkelijk bent en wat je verder wilt gaan doen in je leven.

HANDEN ARMEN NEK SCHOUDER YOGA EN HANDREFLEXMASSAGE

Door middel van handreflexmassage kunnen klachten en aandoeningen vermindert of zelfs verholpen worden. Zo liggen er op je handen reflexzones die corresponderen met organen, klieren en gewrichten van het lichaam. Door massage van deze zones kunnen blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. Hierdoor wordt het lichaam weer in balans gebracht.

Normaal gesproken aarden we met onze voeten op de yogamat.
Deze handen armen nek en schouder yogales gaan we ervaren hoe het voelt om eens met de handen te aarden. Hoe voelt het om de vingers recht en krachtig in de yogamat te zetten tijdens een asana als de plank en de cobra. Hoe voelt het wanneer het lichaamsgewicht op onze handen rust en voelt dat ook anders aan dan wanneer we op onze voeten staan? Vanzelfsprekend komen er tijdens een hand arm nek en schouder yogales ook mudra’s aan bod. Prachtige handgebaren met een betekenis waarbij een krachtige werking voelbaar is!

NEK EN SCHOUDER YOGA

Nek en schouder yoga, om klachten te verminderen en te voorkomen in je nek en schouders. Een stijve nek, je weet vaak niet eens hoe het komt! Je staat ’s ochtends op en ineens zit alles vast. Vaak zijn er meerder oorzaken. Spanning, een verkeerde werk- of slaaphouding. En wanneer je dan ook nog op de tocht hebt gezeten, kun je niet meer over je schouder naar achteren kijken. Als je zover bent kun je op dat moment de asana’s eigenlijk niet meer doen! Probeer nekklachten voor te blijven en houd met nek en schouder yoga je nek soepel door regelmatig oefeningen te doen.

STEEK JE NEK EENS WAT VAKER UIT!

Wanneer je alleen maar verkeerd geslapen hebt, leg dan de rand van je kussen vijf centimeter onder je schouders. Je hoofd wordt dan helemaal ondersteund. Zorg voor een stevig kussen om de ruimte tussen het bed en je nek te ondersteunen. Er kan ook wat anders aan de hand zijn dan een verkeerde lichaamshouding in bed. Een slechte houding achter je bureau kan ook een oorzaak zijn van nekklachten. Vaak zitten we teveel voorovergebogen om de kleine lettertjes op het beeldscherm te kunnen zien. Zo ontstaat er langzaam een zeurende pijn in je nek, vooral aan het eind van de dag.

SCHOUDERS BIJ DE HANDEN ARMEN NEK SCHOUDER YOGA

Wanneer je altijd loopt met hangende schouders en je hoofd alsmaar naar voren, dan krijg je een luie nek. Probeer zoveel mogelijk rechtop te staan en te lopen. Word je bewust dat de achterkant van je nek langer is dan de voorkant en let daar regelmatig op. Zorg ervoor dat je voeten stevig op de grond staan, op schouderbreedte, geaard zijn!
Je bekken naar voren gekanteld, zodat je geen holle rug hebt en je borst(en) vooruit. Op die manier wordt je nek en je ruggengraat zoveel mogelijk ontlast.

NEK SCHOUDER YOGA

STRESS EN NEKKLACHTEN

Tot slot: de meeste nekklachten zijn het gevolg van stress. Je nek wordt alsmaar stijver, je krijgt pijn en gaat vervolgens je spieren aantrekken, waardoor je nog meer pijn krijgt. En zo kom je in een neerwaartse spiraal.
Doe overdag af en toe een nek-, schouder en yogaoefeningetje voor je nek. Ga op je rug liggen op een stevige ondergrond, zonder kussen. Duw je nek tegen de grond en trek je kin in. Houd dit dertig seconden vast en herhaal een paar keer. Simpel maar doeltreffend!

EEN LAST VAN JE SCHOUDERS BIJ DE NEK SCHOUDER YOGA

Veel mensen hebben wel eens last van schouderpijn. Rond de schouder komen spieren en pezen samen. Vandaar dat de gevoeligheid voor schouderproblemen groot is.Schouderklachten ontstaan vaak door overbelasting, zoals zwaar of langdurig tillen, de hele dag typen of schrijven. Maar er kunnen ook psychische oorzaken zijn! Je kunt nog zulke brede schouders hebben en veel kunnen verdragen. Maar wanneer het voelt alsof je altijd maar je schouders er onder moet zetten, dan kun je ook last van je schouders krijgen.

Handen armen nek schouder yoga bij verdriet

Het kan zijn dat er angst op je schouders drukt, verdriet of woede. Maar ook onzekerheid of tegen je gevoel in handelen kunnen er toe leiden dat je altijd maar je schouders er onder moet zetten. Wanneer je veel emoties hebt, ontstaat er chronisch spanning in je schouders. Je schouders gaan verstijven. Zo krijg je problemen met het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden. Denk maar aan eenvoudige dingen, zoals aan- en uitkleden of het kammen van je haar!

SCHOUDERS EN BUIKADEMHALING

Hand arm nek schouder yoga brengt mij weer op het volgende.  De buikademhaling, zoals jullie weten, een veelvoorkomend thema tijdens mijn yogalessen. Deze manier van ademhalen geeft ruimte en ontspanning in het lichaam en ook aan je schouders. Ontspannen schouders zorgen voor een betere buikademhaling. Maar ook omgekeerd: de buikademhaling laat spanning in de schouders verdwijnen!

GRATIS  YOGA PROEFLES

Ik zie je graag deze week op de yogamat bij de handen armen nek schouder yoga les.
En natuurlijk ben je bij mij van harte welkom voor een gratis proefles, een hand arm nek en schouder yogales! Kijk ook eens naar de video, tabletnekyoga Wil jij ook een gratis proefles van de handen armen nek schouder yoga? info@yogaberrydeventer.nl Je kunt ook bij mij terecht voor priveles! priveyogales