navoelen

Navoelen en voelen bij de yoga en in de meditatie

Navoelen, van hoofd naar lijf

Navoelen haalt je uit het hoofd
yoga asana navoelen

 

Navoelen, bij de yoga gebruiken we het navoelen na elke yoga houding. Steeds meer mensen kunnen zich niet meer concentreren. Ze zitten zo in het hoofd dat focussen moeilijk wordt. Wanneer je je niet meer kunt concentreren op je werk of de dagelijkse bezigheden dan is dat heel vervelend. Het yoganavoelen brengt je bij de yoga telkens weer van het hoofd in het lichaam. Dit geeft rust en ontspanning. Het kunnen navoelen is een vorm van aandacht geven. Het yoga navoelen is de eerste stap die je zet op het pad om dichterbij jezelf te komen.

Een yoga asana navoelen

Een asana is een yoga houding waarin je een poosje stil in staat, zit of ligt. Deze houding moet comfortabel aanvoelen. Kom je terug uit deze houding, dan kun je veel voelen in het lichaam. Je kunt dan voelen dat de linkerkant van het lichaam anders aanvoelt dan de rechterkant. Wat heb je hier aan, om dit te voelen? Er zijn veel voordelen om dit te voelen en een hele mooi voordeel hierbij is dat je niet twee dingen tegelijk kunt doen.  Je kunt niet voelen en denken tegelijker tijd. Dus je denken wordt rustiger. Wanneer je dit wat langer doet, dan worden die gevoelens bij het navoelen steeds subtieler. Je kunt de adem lager dan je buik gaan voelen of ruimte in en om het lichaam gaan voelen.

Het voelen en navoelen bij de yoga brengt je dichter bij jezelf

Je kunt een asana, emoties en gevoelens bewust worden en navoelen. Als je de gevoelens van het lichaam beter herkent, dan kun je je ook meer bewust worden van je emoties en gevoelens. Je kunt dan luisteren en handelen vanuit het voelen ipv het denken. Achter spanning zitten nog wel eens gevoelens. Verdriet zet zich vast in de schouders en angst vaak in de benen. Het yoga navoelen zorgt er voor dat je je beter bewust wordt van je grenzen
Ben jij wel eens over je grenzen gegaan? Wanneer je je vaker bewust wordt van het “navoelen”, dan kun je ook beter voelen.  Ook kun je aangeven wanneer iemand over je grenzen gaat, je voelt het namelijk.

Het yoganavoelen, het invoelen en  meevoelen

Het yoganavoelen kan er voor zorgen dat je gevoeliger wordt en intenser leeft en mooie mensen tegen komt met wie jij je gevoelens kunt delen. Kortom het voelen en navoelen geeft je meer diepgang in je leven.

navoelen

Yoga navoelen en de yogakadootjes

Na 35 jaar yoga navoelen kom ik nog steeds gevoelens tegen in een yogales die nieuw zijn en waarover ik mij verwonder. Afgelopen week nog, ik ben verkouden en voelde na een yogahouding dat ik meer lucht had gekregen.  Ook dat de verkoudheid mij minder benauwd maakte.

Yoga proefles en voelen en na voelen

Je kunt bij mij altijd een gratis proefles yoganavoelen ontvangen. Zo kun je voelen wat yoga voor jou kan betekenen. In het yoga lesrooster kun je kijken waar en wanneer yoga jou het beste uitkomt. In de zomer is het ook mooi om buiten bij de zomeryoga het yoganavoelen te ervaren. De yoga in Deventer is vaak al bij jou in de wijk, dus dicht bij!