muladhara chakra

Muladhara chakra energie, kom in je eigen energie

MULADHARA CHAKRA

Muladhara chakra, het eerste chakra zorgt ervoor dat je stevig in je schoenen staat, dat je  goed geaard bent en dat je je veilig voelt. Werkt het eerste chakra niet goed, dan mis je het contact met de aarde en kun je je angstig en onrustig voelen. Bij het doen van yoga spreken we bij het eerste chakra de benen, heupen, billen en onderrug aan. In deze les gaan we oefeningen doen voor de voeten, de enkels en de benen. Wanneer je hier oefeningen voor doet, voel dan wat er gebeurt!

HERKEN JIJ DE MULADHARA CHAKRA ENERGIE?

Herken je de chakra energie die je door je lichaam laat stromen? Deze muladhara energie kun je voelen als: ontspanning, dat je lichaam fijn aanvoelt, het maakt je hoofd leeg, je slaapt beter na de yogales. Je hebt warme voeten. Wanneer je teveel in je hoofd zit, zet deze eerste chakra energie je weer met beide benen op de grond, in het hier en nu.

muladhara chakra

HET EERSTE CHAKRA ERVAREN IN NIEUW SION

We hebben gewandeld bij klooster Sion. We hebben de stilte in de gangen van het klooster ervaren, gezongen in de kerk en een meditatiewandeling gemaakt in de berceau rondom het klooster. Het was voor mij heel bijzonder om dat weer met jullie te mogen delen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat je wat “zweverig” wordt en de yoga aardingsoefeningen zorgen dan voor een mooie balans tussen lichaam en geest.

HOE KUN JE DE MULADHARA CHAKRA ENERGIE  BEREIKEN?

Hatha yoga, waarbij verbinding tussen lichaam en geest centraal staat, is uitermate geschikt om het eerste chakra te benaderen. Maar ook met behulp van visualisatie (denk maar aan een boom die wortelt).  Meditatie, of bijvoorbeeld kleurentherapie kunnen  je  ook dichter in je eerste chakra energie brengen. Ook massages zorgen ervoor dat je heel bewust wordt van je lichaam. Ben jij door de muladhara chakra energie vriendjes geworden met je lichaam?
Denk bij het eerst chakra aan rood, de kleur die staat voor warmte, liefde, energie. Maar ook voor verlangen en agressie. Een fijne boswandeling in de herfst, waarbij je over de afgevallen bladeren loopt of een middagje tuinieren kan je eerste chakra stimuleren. Denk ook eens bij je voedingspatroon aan de kleur rood, eet bijvoorbeeld rode bieten, frambozen, aardbeien.

GANESHA, SYMBOOL VOOR DE MULADHARA CHAKRA ENERGIE

Ganesha,  vaak de eerste god met wie in gebeden contact wordt gemaakt. Het is de hindoeïstische god die hindernissen wegneemt, de opruimer van obstakels in het leven en degene die je beschermt wanneer je reist. Men bidt tot Ganesha bij het krijgen van een nieuwe baan of bij een verhuizing. Het helpt je ook “ja” te zeggen tegen jezelf en tegen het leven. Het staat voor “ik ben” en “ik heb”.

GRATIS CHAKRA ENERGIE BIJ DE YOGA MET EEN PROEFLES

Stuur mij een mailtje wanneer er weer een muladhara chakra energie les is, dan ben je gratis welkom. Volg je al yogalessen bij mij, dan ben je voor een tweede keer in de week voor een eerste chakrales gratis welkom.

Omdat ik 12 yogalessen in de week verzorg kun je ook bij de wateryoga de eerste chakra energie ervaren.

wateryogadeventer