wat moet je weten wanneer je met yoga begint? kijk hier

Wat moet je weten wanneer je met yoga begint?

Je eerste yogales

Wat moet je weten wanneer je met yoga begint? In de afgelopen 35 jaar heb ik zoveel vragen gehad van beginnende cursisten, wanneer ze wilden beginnen met yoga of wanneer ze net begonnen waren. Ze kwamen wat onzeker binnen en wisten totaal niet wat hun te wachten stond.

Wat moet je weten wanneer je met yoga begint, m.b.t. je kleding?

Ruime kleding die niet knelt is heel handig bij de yoga oefeningen. Je kunt deze kleding al in huis aantrekken maar er is altijd wel een yoga ruimte war je je om kunt kleden. Omdat we een half uur yogaoefeningen op de grond doen, is iets warmere kleding wel fijn. Ik heb altijd nog een trui of dekentje achter mij liggen voor de ontspanning.

Wat moet je weten wanneer je met yoga begint, ik zit zo moeilijk op de grond.

Wanneer je niet gewend bent om op de grond te zitten dan kun je er voor zorgen dat je een meditatiekussen koopt of mee neemt van huis. Ook kan een opgevouwen badlaken al helpen. Omdat ik geen stoelen heb in huis en altijd in kleermakerszit zit, moet je niet naar mij, de yogadocent kijken. Je kunt gewoon met de benen languit zitten of in een andere houding. Veel afwisselen maakt het zitten ook een stuk gemakkelijker.

wat moet je weten wanneer je met yoga begint?
Veel tips voor beginnende yogi’s

Wat moet je weten wanneer je met yoga begint? Wat is de nawerking van een yogales?

Wanneer je vermoeidheid voelt of wat lichte hoofdpijn na een yogales dan hoef je daar niet van te schrikken. Je lichaam is aan het ontgiften of je geeft nu eens toe aan je vermoeidheid. Wanneer je 10 jaar met opgetrokken schouders hebt gelopen en nu ga je je ontspannen bij een yogales dan pas voel je wat. Ga zo maar eens 5 minuten met een gebalde vuist zitten en ontspan die vuist dan eens. Wat voel je bij die ontspanning? Voelde je wat bij die spanning?

Welke yogavorm past bij jou?

In Deventer en omgeving verzorg ik veel verschillende yogavormen. Je kunt bij mij terecht voor wateryoga, backmitrayoga, prive yogalessen, meditatie yoga. Je kunt een gratis proefles volgen en daarna een maand al deze yogavormen uitproberen.

Wat doe je voor, tijdens en na de yogales?

Voor de yogales is het beter om niet zwaar gegeten te hebben. Wanneer je toch wat wilt eten neem dan een appel of wat ander fruit. Na de yogales is het fijn om wat rust te nemen, de uitwerking van een yogales is groot en het lichaam moet de yogales een plek geven.

De medische kant wanneer je met yoga begint?

Je kunt altijd je therapeut vragen of je dokter wanneer je met yoga begint. In het inschrijvingsformulier dat je van mij ontvangt staat ook de vraag? Heb je nog wat op medisch vlak te melden, wat ik moet weten?

Wat moet je weten wanneer je met yoga begint? Voor meer vragen kun je mij altijd mailen! info@yogaberrydeventer.nl

 

Kijk eens welke yogavorm bij jou past