Mindfulness Yoga

Mindfulness yoga Deventer yogalessen met stilte

Mindfulness Yoga Deventer door Berry Steenbruggen

Mindfulness yoga Deventer, dat hier en nu kent ontspanning, rust en vrede. Met Mindfulness Yoga bij Berry Steenbruggen ga je met de aandacht naar het lichaam, gevoel of ademhaling.  Dus uit je hoofd en je bent in het moment. Je ontdekt hoe je met een ontspannen concentratie in een prettige flow kunt komen. Een flow die door beoefening ook in het dagelijks leven sterker wordt. Door de yogalessen krijg je controle over je lichaam.  Omdat je ontdekt hoe je de spieren onafhankelijk van elkaar kunt aansturen en hoe je op de juiste manier kunt ademhalen. Hierdoor kun je ook in het dagelijks leven je nek, schouders, bovenrug en ademhaling ontspannen. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect: een ontspannen lichaam en ademhaling zorgen voor een ontspannen hoofd en andersom.

Yogaberry

Mindfulness yoga bij Berry Steenbruggen is geschikt voor alle leeftijden. Je hoeft ook niet lenig en sterk te zijn. Berry is zelf ook begonnen als stijve hark en past uit eigen ervaring oefeningen aan op jouw niveau. Zo kan iedereen op een ontspannen manier aan zichzelf werken zonder zich te overstrekken.

MINDFULNESS YOGA DEVENTER IS VAKANTIE

Mindfulness yoga is een uitdaging voor lichaam en geest. We gaan de moeilijke dingen niet uit de weg door alleen maar hele zachte yoga houdingen te doen. De houdingen worden in de les wel aangepast op je niveau. Hierdoor beweeg je je continu op de grens van je eigen kunnen of je nu super lenig of super stijf bent. Mindfulness yoga blijkt daarom ook voor de doorgewinterde yoga beoefenaar een uitdaging te zijn. Omdat je je lichaam met kussens kunt ondersteunen kun je naar een prettig ontspannende stretch toewerken. Doordat je iets langer comfortabel in de yoga houding kunt blijven liggen word je ook leniger.

Je komt in een diepere ontspanning, omdat je niet zo snel van houding hoeft te wisselen. De houdingen worden op eigen niveau aangepast.  Iedereen  kan zo  de traditionele yoga houdingen ontdekken. Mindfulness yoga is een actieve yoga vorm die nooit te intensief wordt. Hierdoor kan ook tijdens de houdingen een diepe ontspanning worden bereikt.

Wat is het effect van Mindfulness yoga Deventer?

Er wordt extra gelet op de juiste uitvoering van de yoga houdingen. De leraar combineert hierbij de oude yoga houdingen met nieuwe kennis uit de biomechanica. Zo ontdek je spelenderwijs hoe je  je lichaam op een gezonde manier kunt bewegen en vrij kunt ademhalen. Door in de yoga houding de ademhaling en rugspieren op de juiste wijze te gebruiken geef je de nek, schouders en bovenrug de kans zich te ontspannen. Deze rugspier en ademhalingstechnieken kun je meteen zelf tijdens je dagelijkse dingen toepassen. Een ontspannen bovenlijf en ademhaling zorgen op hun beurt voor een ontspannen hoofd bij mindfulness yoga Deventer.

Mindfulness Yoga en yogaboek in Deventer

Mindfulness Yoga

 

Onderstaand boek geef ik onder eigen naam uit! 

Dit baanbrekende boek introduceert dus een heel nieuwe integratie van yoga en meditatie: Mindfulness Yoga. Mindfulness Yoga Deventer legt de nadruk op de spirituele kant van yogabeoefening.  Een dimensie waar te vaak overheen wordt gekeken. Mindfulness Yoga is het eerste boek waarin de twee disciplines worden gepresenteerd. De geest wordt bevrijdt, en mededogen, gelijkmoedigheid en vreugde opwekt. In het eerste deel van het boek geeft de auteur een prachtige en levendige inleiding op de leringen van de Boeddha.  Ook plaats hij die binnen de bredere context van de Indiase spirituele tradities. In de tweede helft van het boek geeft Boccio drie complete reeksen Mindfulness Yoga. Meer dan 100 foto’s, met gedetailleerde aanwijzingen voor lichaam, adem en geest zijn er te vinden in het boek. Of je nu een beginner bent of dat je al jaren bezig bent, mindfulness yoga Deventer is er voor iedereen.

YOGA EN MINDFULNESS

mindfulness yoga Deventer is voor jou elke week een uurtje ontspanning. De reeksen asana’s (lichaamshoudingen) zijn dus  gemakkelijk te volgen in deze vernieuwende presentatie van Mindfulness Meditatie en Yoga. Het bijzondere van dit boek is dat Frank Jude Boccio als uitgangspunt voor het beoefenen van yoga twee boeddhistische soetra’s heeft gekozen. Hij heeft een aantal reeksen asana’s gemaakt waarin vanuit verschillende aspecten van deze soetra’s wordt gewerkt.