Mindfulness verwondering en yoga

Mindfulness verwondering en yoga

Verwondering

Mindfulness verwondering en yoga, een kind laat zich de hele dag verwonderen. Omdat een kind nog geen labels drukt op wat er gezien wordt. Het zien van een boom is een belevenis. Wanneer je ouder wordt dan ga je het het geluid van de boom labelen, het ruisen van de bladeren. Je weet de naam van de boom. Wanneer je ouder wordt dan komen de labels en het denken. Het denken geeft steeds meer beperkingen. Mindfulness verwondering en yoga zorgen er voor dat je je als een kind blijft verwonderen.

Mindfulness bij verwondering en yoga

Vroeger gag ik alleen maar yoga. Maar steeds meer kwam het mindfulness in de yoga binnen. Kort door de bocht kun je zeggen dat mindfulness is het aanwezig zijn in het hier en nu. We maken gebruik van de adem, het voelen en de aandacht. Deze combinatie geeft je ontspanning, oude trauma’s kun je loslaten en blokkades in het lichaam worden opgeruimd.

Mindfulness verwondering en yoga

Yoga is zo’n mooie combinatie met mudra’s, mantra’s, mindfulness en stilte. Yogahoudingen zijn al eeuwen oud. Door de strekkingen in de meridianen en de wisseling van spanning en ontspanning gebeurt er veel in lichaam en geest. Na 35 jaar yogalessen verzorgen sta ik nog steeds versteld van de uitwerking op het lichaam. Hoe vaak ging ik niet de deur uit en voelde me grieperig of had ik koorts en door de yoga kwam ik weer thuis zonder klachten.

Voel het gratis

Omdat mindfulness verwondering en yoga niet te begrijpen zijn door het denken is er altijd een gratis yoga proefles. Ook is er een meditatie yogales op de donderdag in Deventer. Deze yogales is anderhalf uur en werkt nog krachtiger door omdat we 15 minuten mediteren. De privélessen zijn er om mindfulness verwondering en yoga op maat te kunnen geven. Ieder mens is anders en wij maken een mooi programma op maat voor je.