mindfulness

Mindfulness is ZIJN in het hier en nu

Mindfulness zijn in het dagelijks leven en yoga

Bij de yoga focussen we ons op het lichaam en dat is een mooie manier  te oefenen. In het lichaam voel je namelijk heel veel, zoals de adem, de nawerking van het lichaam enz. In het dagelijks leven kun je mooi mindful zijn door routine klusjes heel bewust te doen. Afwassen is een mooi voorbeeld. Je voelt het water, het afwasmiddel in het water, de temperatuur, hoe je staat achter het aanrecht enz. enz.  Dus ga eens mindfulness afwassen.

Aanwezig zijn in het dagelijks leven in stilte

De combinatie van stilte  en mindful zijn werkt heel krachtig door. Omdat de prikkels van buiten af er bijna niet zijn kun je heel mindfulness zijn in de stille natuur, je kunt veel gemakkelijker in het hier en nu zijn waardoor je dicht bij jezelf bent en in je eigen energie. Regelmatig organiseer ik stilte dagen in het oude klooster Sion, nu Nieuw Sion.

ZIJN in het dagelijks leven en het denken

Het denken zorgt er voor dat je niet in het hier en nu bent, want denken houdt van de toekomst en het verleden. Telkens wanneer je mindful bent en je merkt dat het denken naar tijden en plaatsen gaat waar je op dat moment niet bent, keer je weer terug bij waar je de mindfulness op richt, zoals de adem.

Mindfulness boek  in het dagelijks leven,  en een goed boek

Er zijn veel goede boeken waaruit je mindfulnesstips kunt halen. Zelf verkoop ik het boek mindfulness als uitweg. Omdat ik in 2018 25 jaar mindfulness yoga verzorg is dit boek te bestellen voor 15 euro incl. verzending.

Mindfulness
mindfulness als uitweg, boek

 

Een mooi mindfulnessyogaboek in mindfulnessyoga, dit boek is alleen in 2018 te koop voor 20 euro incl. verzending

Mindfulness
Mindfulness yoga boek

ZIJN in het dagelijks leven en meer weten?

Kijk eens onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga bathmen, yoga diepenveen of yoga gorssel en onder google zet je er Berry bij.  Ik trakteer je op een gratis yogales.