mindfulness als uitweg

Mindfulness als uitweg een mindfulnessboek

mindfulness als uitwegMindfulness als uitweg, Mindfulness is een manier van denken en voor velen steeds meer een manier van leven. Het helpt om de onvermijdelijke hindernissen van het leven te nemen. Mindfulness leert om aandacht te geven aan het nu. Alleen in het nu kunnen we immers volledig leven. Het wil vermijden dat wij ons te veel gaan richten naar wat was en wat nog moet komen.  We onszelf gijzelen in oordelen over onszelf en de ander, in kleine en minder kleine zorgen. Mindfulness wint ook steeds meer terrein in de geestelijke gezondheidszorg.

Mindfulness als uitweg voor artsen en therapeuten

Het wordt door artsen en therapeuten algemeen aanzien als een volwaardige therapie die wetenschappelijk is onderbouwd en waarvan onderzoek aantoont dat ze goed werkt, zeker bij de aanpak van stress, (herval in) depressie, angst en pijn. Dit boek richt zich zowel naar wie mindfulness als denkwijze wil ontdekken, naar de wat meer ervaren mindfulness beoefenaar en naar de arts en de therapeut die met mindfulness als therapie aan de slag wil. Mindfulness als uitweg wordt veel gelezen in het reguliere circuit.

De schrijver van mindfulness als uitweg

De bekende en ervaren mindfulness therapeut Ronald Siegel laat in dit boek zien waar mindfulness vandaan komt. Ook laat hij in dit boek mindfulness als uitweg zien hoe mindfulness kan worden toegepast in zowel het dagelijkse leven als in therapie. Hij geeft daarbij heel veel oefeningen die zelf of onder begeleiding kunnen worden uitgevoerd. Over de auteur: Ronald D. Siegel is doctor in de psychologie en docent aan de Harvard Medical School, waar hij al meer dan 25 jaar lesgeeft. Hij is coauteur van Back Sense (2002), een boek dat westerse en oosterse benaderingen voor het behandelen van chronische pijn integreert. Tevens is hij coauteur van het veelgeprezen Mindfulness and Psychotherapy (2005) Dit boek is  een wetenschappelijk boek over het gebruik van mindfulness als therapie.

Mindfulness als uitweg kunt u bestellen bij Yoga door Berry Steenbruggen, yogadocent in Deventer. info@yogaberrydeventer.nl

Kijk ook eens naar het boek mindfulnessyoga