mindfit yoga

Mindfit yoga, yogalessen voor lichaam en geest

Moderne yoga

Mindfit yoga, in de afgelopen 35 jaar dat we nu yoga verzorgen zie ik steeds meer gymnastiek met een yoga sausje. De yoga wordt aangeboden met de belofte dat je leniger wordt, slanker en meer van die toezeggingen. Maar yoga volgens de Indiase wijsheden is verbonden met leefregels, meditatie, loslaten, mudra’s en mantra’s. In de coronacrisis zagen we dat zelfs mensen die op de sportschoolyoga zaten begonnen te hamsteren. Ook zag ik veel angst en eenzaamheid om mij heen. Maar de laatste tijd hoor ik steeds meer kreten onder mijn cursisten als “wat was de corona tijd een mooie spirituele lering” of “door corona heb ik mijzelf beter leren kennen”. Gelukkig had ik geen complotdenkers onder de cursisten.

Mindfit yoga en YOGA

Wanneer je de klassieke yoga volgt dan kom je in aanraking met visualiseren, mantra’s, mudra’s en mediteren.  De combinatie van deze extra’s  met de yogahoudingen zorgen ervoor dat je ook geestelijk in balans blijft. De evenwichtsoefeningen en de adem zorgen o.a. voor dit geestelijke evenwicht. Mensen die labiel zijn die hebben vaak ook moeite met deze evenwichtsoefeningen. Ook werken de chakraoefeningen door op de nadies en deze zijn weer verbonden met jouw geestelijke toestand.

Mindfit yoga en mediteren

Wanneer je langer op YOGA zit dan komt vanzelf de interesse in mediteren. Wij mensen ontvangen dagelijks veel te veel prikkels door televisie, telefoon, radio, verkeer, enz. en deze informatie moet wel verwerkt worden. Door mediteren verwerk je deze informatie. Ook geeft mediteren je spiritueel veel. De laatste jaren merk ik dat de dingen minder uit het denken komen maar meer vanuit? Weet zelf niet waar vandaan. Wanneer ik yogales geef dan ontstaat er een afstemming op de groep en komen de woorden vanuit deze “ingevingen”. Het klinkt misschien wat zweverig, maar de antwoorden op je levensvragen worden je ingefluisterd.

Mindfit yoga en spiritualiteit

We zijn in onze westerse wereld steeds materialistischer geworden. De kerken worden verkocht en religie zie je minder om je heen.  Zelf dacht ik altijd dat wanneer de kerken leeg zouden stromen mensen wel een andere vorm van spiritualiteit zouden zoeken. Dit zie ik nog niet zo om mij heen.  Je kunt spiritualiteit vinden in de natuur, in India in de ashrams, met een goed gesprek met iemand en natuurlijk bij de yoga. Spiritualiteit is vaak verbonden met symbolen en rituelen en deze werken zo mooi door tussen de oren.

Yoga coach

De afgelopen jaren melden zich steeds meer mensen die persoonlijk begeleid willen worden om lichaam en geest in balans te houden.  Als yoga coach is het zo mooi om samen de weg te vinden die jou in balans brengt of houdt.