mentale yoga Deventer

Mentale yoga Deventer, voor lichaam en geest

Lichaam en geest, met yoga kom je in balans

Mentale yoga Deventer, in de afgelopen 35 jaar zag ik veel cursisten komen die leniger wilde worden of die yoga deden voor de burn-out of de hyperventilatie. Maar yoga werkt ook op dieper door. Na een crisis komen we er pas achter dat yoga je ook mentaal fit houdt. Ieder mens komt tegenslag tegen, de complotdenkers geven de ander de schuld en bij yoga zorgen we ervoor dat we zelf mentaal in balans zijn.

YOGA IS MEER DAN ALLEEN MAAR YOGAOEFENINGEN

De kracht van een  yogales is dat lichaam en geest zich verbinden:

  1. aandacht. Bij aandacht ben je uit het denken. Aandacht is liefde en liefde is genezing. We hebben bij yoga aandacht voor de yogahouding, de adem en wat de uitwerking is van de yogahouding.
  2. de ontspanning. Ontspanning wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Door te ontspannen kijk je anders naar je problemen, het relativeert.
  3. de extra’s in een yogales (mantra’s, Mudra’s enz.) verdiept je leven.
  4. door de yoga wordt je gevoeliger, dit brengt je ook veel in het leven.
  5.  geen symptoombestrijding maar we pakken de oorzaak aan, zoals angsten en stress.

Meditatie bij mentale yoga Deventer

De meeste mensen kijken vreemd tegen meditatie aan, vinden het zweverig en denken aan zitten in lotushouding in een kamer met wierook. Zoals fietsen en hardlopen afgelopen jaren steeds meer een trend werd omdat het goed voor je lijf is, zo begint yoga en meditatie steeds meer vorm te krijgen omdat goed voor je geest zorgen minstens zo belangrijk is! Bij de mentale yoga Deventer is meditatie vaak een onderdeel van de yogales.
 Je zal merken dat wanneer je gaat mediteren bij de yoga in Deventer, je gedachten ontzettend snel afdwalen. De ademhaling is daarom je beste vriend tijdens een meditatie voor lichaam en geest.

MEDITATIE IS GOED VOOR DE WERVELINGEN VAN DE GEEST

De ademhaling bevindt zich altijd in het hier en nu.  Je kan niet in de toekomst of het verleden ademen. De ademhaling heb je altijd bij je en gebeurt vanzelf. Je hoeft er niets voor te doen. Als je wilt beginnen met mediteren is de meest makkelijke manier om op een comfortabele manier te komen zitten. De ademhaling heb je altijd bij je en gebeurt vanzelf. Je hoeft er niets voor te doen. Zorg dat je met een rechte rug. Je houding moet zowel comfortabel als alert zijn. Je handen leg je in de schoot of op de bovenbenen en als je goed zit, dan sluit je de ogen. Scan dan nog een keer door je lichaam heen of er nog lichaamsdelen zijn die niet ontspannen aanvoelen. Als je zo’n gebied wat nog spanning vasthoudt tegen komt, geeft het dan even aandacht en laat vervolgens de spanning los in lichaam en geest. Mentale yoga Deventer zorgt ervoor dat er stilte komt tussen twee gedachten.

Adem en meditatie bij mentale yoga Deventer

Richt je eens op je ademhaling bij je meditatie. Verander de ademhaling niet, maar observeer de adem eens. Is de ademhaling snel of langzaam? Hoog of laag? Rustig of gejaagd? Er is geen goed of fout meer, je hoeft de adem alleen maar te observeren. Blijf je ademhaling volgen met je ogen dicht. Als je het prettig vindt, kun je de ademhalingen ook tellen. Tel eens de ademhalingen tot 11, 1 meer dan volmaakt. Zo tel je door tot elf en daarna begin je weer bij nul. Spreek met jezelf af dit elke dag twee minuten te doen en kijk wanneer het  beste voelt, ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds. Koppel het aan een vaste gewoonte zoals tandenpoetsen. De adem verbindt lichaam en geest.

Mentale yoga Deventer

Een ademmeditatie op deze manier van slechts elf minuten per dag is al een hele nuttige onderbreking van je alsmaar rondrazende gedachten. Je creëert meer bewustzijn en zet alle prikkels en impulsen die je de hele dag door krijgt even op pauze. Je kunt ook mediteren op een mantra. Op de donderdagavond is er in Deventer een yogales van anderhalf uur waarbij we ook mediteren voor lichaam en geest.

Mentale yoga Deventer waarbij lichaam en geest ontspannen

Je kunt ook een complete yogales ontvangen bij een yoga priveles.  We gaan  samen kijken welke yoga bij jou past. Welke yogaoefeningen, mantra’s en Mudra’s  werken goed door in  lichaam en geest. Ook wordt er nagegaan wat de adem nog kan doen voor jou. Veel mensen ademen oppervlakkig en hoog in de borst. Bij een priveles kijken we hoe jouw lichaam en geest zich in harmonie kunnen verbinden.

Ik zie je graag op de yogamat bij mentale yoga Deventer  yogalessen waarbij  lichaam en geest wordt verbonden!