meditatie yoga Deventer

Meditatie yoga Deventer Twello

MEDITATIE YOGA

Meditatie yoga Deventer, is yoga waarbij je naar binnen toe gaat. Omdat het denken minder wordt kun je meer voelen in het lichaam. Ook word je je bewuster van de adem en je gevoelen.

YOGA LEGT DE WERVELINGEN VAN DE GEEST STIL MET MEDITATIE YOGA

Afgelopen week hebben we onze aandacht gericht op het vijfde chakra, de keel, de nek en de schouders hebben we onder handen genomen. Rustige oefeningen met een meditatief tintje, waardoor er minder wervelingen waren. Er kwam ruimte voor rust en stilte. Misschien kwamen er ook gevoelens en emoties bij jullie naar boven.
Nu zijn we bij het zesde chakra beland, waarbij we nog meer rust zullen ervaren. Met behulp van allerlei “trucjes”, zoals een mooie asana, je focussen op de ademhaling. Of door het doen van een mudra of het luisteren naar een mantra gaan we deze yogales de meditatieve kant op….

MEDITATIE YOGA DEVENTER EEN MOOIE COMBINATIE VAN YOGA EN MEDITEREN

Yoga is het stilleggen van je onrustige gedachten, het legt de wervelingen van de geest stil. Velen van jullie weten dat dit mijn levensthema is en ik het al in heel veel situaties in mijn leven heb toegepast. Maharishi Patanjali, de vader van de yoga, was de eerste die 2600 jaar geleden yogaspreuken op schrift stelde. Voor die tijd werden ze alleen mondeling overgedragen. Het blijft prachtig dat ik deze spreuk nu, zoveel jaren later, nog steeds met jullie kan delen bij meditatie yoga Deventer.

YOGA EN DE TOESCHOUWER BIJ DE MEDITATIE YOGA DEVENTER

En toen werd het stil…
Het mooie van stilte is wat er op volgt. Door stilte richt je je naar binnen, kun je de toeschouwer worden, kijk wat er met je gebeurt! Je kijkt zonder dat je je er iets van aantrekt, laat staan dat je oordeelt. De toeschouwer oordeelt niet! Zodra het je lukt van een afstandje naar jezelf te kijken, ben je niet je lichaam, je emoties of je gedachten.

meditatie yoga Deventer
Mediteren bij de zee

 

DE TOESCHOUWER IN JE DAGELIJKS LEVEN

Wees ook in je dagelijks leven de toeschouwer! Helaas gebeuren er soms vreselijke dingen in je leven. Iets waar je niet om gevraagd hebt en waar je toch mee verder moet. Je raakt je baan kwijt, je wordt plotseling geconfronteerd met een ernstige ziekte of je zit verstrikt in een moeizame relatie. De toeschouwer kan je hierbij helpen, wanneer je in staat bent vanaf een afstandje naar jezelf te kijken. Dan ben je niet je lichaam, wanneer er pijn is. Ben je niet je gedachten wanneer je piekert. En ben je niet je emoties wanneer je boos of verdrietig bent. Wanneer je de omstandigheden accepteert, het een plek geeft, zal het je leven vergemakkelijken. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt hoe met situaties om te gaan! Meditatie yoga Deventer is goed toe te passen in het dagelijks leven

WAAROM MEDITATIEYOGA DEVENTER?

Om in de spreuken van Patanjali te blijven: Yoga was van oudsher bedoeld om door middel van oefeningen een lenig en soepel lichaam te kunnen houden. Hierdoor zou je gedurende lange tijd kunnen mediteren. Het eerste uur van de yogales doen we voldoende oefeningen om onze rug  recht te kunnen houden. Daarna gaan we samen samen mediteren… bij meditatie yoga Deventer.

WANNEER MEDITATIEYOGA?

Elke donderdagavond in De Schalm aan De Dreef 1 in Deventer kun je mediteren en yoga beoefeningen. De les is van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Yoga en meditatie

Meditatieve yoga zelfs bij de wateryoga mediteren we. Watermeditatie  in zwembad De Schaeck elke dinsdag om 11.30 uur. Voor mij is meditatie yoga Deventer nog veel meer! Daarom zou ik dit thema graag af willen sluiten met een citaat van B.K.S. Iyengar: “Yoga is een licht dat, eenmaal aangestoken, nooit dimt. Hoe meer je oefent, hoe meer licht je ontvangt.”

Of

Swami Satyananda
“Yoga is geen oude mythe die in vergetelheid is geraakt, maar de waardevolste erfenis in het heden”.

Of

Dit prachtige thema wil ik graag afsluiten met een citaat van een Indiaas filosoof,
Jiddu Krishnamurti (1895-1986):
Wanneer leer je het meest? Heb je ooit gekeken naar jezelf, terwijl je leert?

Ik zie je graag weer op de yogamat bij meditatie yoga Deventer.

Ontvang gratis meditatie yoga. Kijk onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Bathmen, yoga Diepenveen, yoga Olst en voeg het woord Berry toe onder google.