meditatie ontspanning

Meditatie ontspanning, gaat wat verder dan yoga

Meditatie, van doen naar zijn

Mediteren in Cambodja

Mantrameditatie

Meditatie ontspanning, in India leerde ik mediteren met een mantra. Bij mijn goeroe Amma kun je een mantra ontvangen. Zij voelt welke trilling bij jou hoort. Veel mantra’s zijn in het Sanskriet, een dode taal die alleen nog door Brahmanen, priesters en yogadocenten wordt gesproken. De trillingen van deze dode taal liggen heel dicht bij het lichaam. Voor elke blokkade is een trilling/mantra. Zo heb je mantra’s voor de gezondheid, angst, loslaten enz.Die mantra’s worden ook vaak gebruikt bij meditaties.

meditatie

Meditaties ontspanning en het zitten

Meditatiebewustzijn wordt ook wel eens “zitten” genoemd. Alle yogaoefeningen hebben maar 1 doel, het zitten in lotushouding met een rechte rug. Die lotushouding zorgt er al voor dat je rechtop zit. Maar je kunt ook op een stoel rechtop zitten. Er zijn veel meditatietechnieken. Probeer er een aantal uit en kijk welke persoonlijke meditatie  bij jou past.

Meditatieyoga

Met yoga maken we het lichaam stil. Met de pranayama maken we de adem rustig. De Meditatie maakt het denken rustig. Wanneer ben jij je bewust van de ruimte tussen twee gedachten. De combinatie van yoga en meditatie is ook mogelijk. Elke donderdag om 20.00 uur in De Schalm in Deventer.

meditatie, ga de poort door naar ZIJN

Meditatie ontspanning en Krishnamurti

Mijn goeroe Krishnamurti had een mooie kijk op mediteren, onderzoek wat het niet is en dan blijft er over wat meditatie wel is. Hij deed dus altijd wat lacherig over die meditaties. Of het waren geldwolven die je een mantra verkopen voor veel geld, of het waren yogi’s die naar een kaarsje staren. Meditatie heeft volgens K vaak te maken met een systeem en controle. Bij Krishnamurti is mediteren verbonden met aandacht en in het hier en nu zijn.

Meditatie
meditatie en yoga in Deventer en omgeving

Meditatie ontspanning en loslaten

Wij mensen zijn geconditioneerd. Door onze opvoeding, de maatschappij, de mensen om ons en ook nog door religie zitten we in vaste patronen. Meditatielessen maakt ons bewust van die conditioneringen. Het is net als het afpellen van een ui, hoe meer (ego) schillen eraf gaan hoe dichter kom je bij de (blanke) pit.