Meditatie centrum Deventer voor stilte

Mediteren in Deventer voor meer balans in je leven.

Meditatie centrum Deventer, in onze westerse wereld is voor veel mensen meditatie geen overbodige luxe met alle prikkels in onze maatschappij.  Omdat westerse mensen vaak niet gewend zijn om als kind al in de meditatiehouding te zitten. Je kunt eens beginnen om in de kleermakerszit te zitten. Toen ik begon met mediteren had ik wat moeite met het lichaam, ik voelde mijn knieën en soms sliep mijn voet.  We zijn in meditatie bewust van het lichaam, de adem, enz. Meditatie wordt aanbevolen in veel tradities om twee keer 20 minuten per dag te zitten. Je kunt in de meditatietijd dus ongemakken ervaren. Dat is zonde, omdat de lotushouding of andere houding je juist ook veel voordelen kan brengen. De houding waarin je heel rechtop zit is de lotushouding.  De lotushouding “oefenen” is zeker de moeite waard. Het maakt de onderrug soepeler, de knieën losser en het bekken meer ontspannen. Benieuwd naar hoe je de lotushouding het beste kunt oefenen? Lees hieronder  of bekijk de video! Meditatie centrum Deventer  reikt jou de meditatie aan die bij je past.

Waarom de lotushouding “oefenen” positief werkt

De lotushouding bewust zijn biedt voordelen. Op deze manier adem je meer in de buik en het maakt veel gewrichten losser en ontspannender. De lotushouding staat erom bekend dat het, vooral bij het uitvoeren van diverse meditaties, een erg prettige houding is. Je zit stabiel, rechtop en je hebt optimaal contact met de aarde. Je kunt natuurlijk altijd ook andere meditatie houdingen gebruiken, zoals de diamanthouding en de halve lotus. Een ander voordeel is, dat op het moment dat je de lotushouding correct uit kunt voeren, je voor langere tijd kunt blijven zitten zonder last te krijgen van verschillende ongemakken. Dit is ook voor verschillende meditatie oefeningen erg prettig. Bij mediteren Deventer oefenen we deze lotushouding.

De lotushouding oefenen bij meditatie centrum Deventer 

De lotushouding oefenen kun je uitvoeren in vier stappen. Doe wat goed bij je voelt en als je last krijgt van ongemakken is het belangrijk dat je stopt. Met een langzame opbouw bereik je veel meer!

Stap 1: Je zit rechtop bij het mediteren en je billen (zitbotjes) maken optimaal contact met de grond. Als je niet goed rechtop kunt zitten, moet je je zitvlak verhogen door middel van bijvoorbeeld een meditatiekussen.

Stap 2: Je kruist de onderbenen en legt één voet op de knie. Bijvoorbeeld met je linkervoet op je rechterknie.

Stap 3: Je andere voet leg je gekruist op de grond. Bijvoorbeeld je rechtervoet op de grond richting je linkerdij. Op dit moment zit je in de halve lotus bij het mediteren.

Stap 4: Op het moment dat deze houding comfortabel aanvoelt, kun je ook je rechtervoet op je linkerknie plaatsen. Nu zit je in de lotushouding en klaar om te mediteren.

Bij meditatie centrum Deventer leer je ook het ZITTEN.

mediteren Deventer geeft rust in je hoofd

Waar je rekening mee kunt houden met de lotushouding oefenen.

Op het moment dat je pijntjes hebt, bijvoorbeeld aan de voeten, enkels, knieën of het bekken, dan moet je wat voorzichtiger zijn met  de lotushouding. Je kunt overgaan naar de halve lotus. Grenzen voelen en stellen is belangrijk bij het mediteren en de lotushouding. Het is  aan te raden om te kijken naar je eigen mogelijkheden. Luister naar je lichaam en forceer niets. De meditatiedocent helpt je hierbij.  Ook als je helemaal geen last hebt van gerichte klachten. Het is belangrijk dat je in deze positie een rechte rug hebt bij je meditatie. Je zult hierbij het bekken iets naar voren kantelen, zodat je een kleine holling in je onderrug krijgt.

mediteren Deventer Twello
Voel de energie bij mediteren

Meditatie centrum Deventer  al meer dan dertig jaar een stiltepunt

Door yoga ben je in staat om voor langere tijd in deze positie te blijven zonder ongemakken te ervaren. Je mag in het begin wel in je rug hangen en je rug kromtrekken. Dit werkt wat minder door voor het lichaam in meditatie, maar een goed alternatief. De lotushouding  zal ook tijdens bijvoorbeeld een meditatie voor wat afleiding en ongemakken zorgen. Maar daar ga je doorheen over een poosje.  Als je met bovenstaande punten rekening houdt, kun je het beste de positieve effecten van de lotushouding ervaren bij het mediteren. Ik vind het na het mediteren  altijd prettig om na langdurige uitvoering van de lotushouding of kleermakerszit de benen recht vooruit op de yogamat te leggen en de knieën te masseren. Meditatie centrum Deventer ook voor al je vragen m.b.t. meditatie.

Kleermakerszit als alternatief voor de lotushouding meditatie centrum Deventer 

Een alternatief voor de lotushouding oefenen bij meditatie, kan misschien voor jou de kleermakerszit zijn. Deze houding is veel mensen gemakkelijker uit te voeren, ook als je last hebt van lichamelijke pijntjes bij het zitten. Maar ook hierbij geldt dat je niet moet forceren. Ik raad je aan, indien mogelijk, de lotushouding of halve lotushouding alsnog (gedeeltelijk) uit te voeren. Al dan niet kort, of in een positie die voor jou prettig voelt. Zo kun je je lichaam alsnog rustig laten wennen aan de houding die zorgt dat je nog rechterop komt te zitten. Je kunt je houding toch (deels) opbouwen. Je kunt ook op een meditatiebankje of kussen beginnen met mediteren of ook wel zitten genoemd. Bij meditatie centrum Deventer leer je ook de meditatiehouding die voor jou het meest geschikt is.

meditatie centrum Deventer

Berry Steenbruggen en meditatie

In de afgelopen 35 jaar ben ik de wereld rondgetrokken om meer te leren over meditatie. Krishnamurti en Osho hebben mij geholpen om de yogaberry meditatie te ontwikkelen. Helaas zijn meditatielessen een verdienmodel geworden. Meditatie die gericht is op een persoonlijke aanpak is moeilijk te vinden. In meditatie centrum Deventer kun je de meditatie ontdekken die bij jou past.

Gratis yoga meditatie proefles bij meditatie centrum Deventer

Kom eens bij meditatie centrum Deventer voor een meditatie proefles: info@yogaberry.nl

Ook zijn er privelessen bij meditatie centrum Deventer. Mediteren op maat.

meditatie centrum Deventer