Materiele of spirituele yoga

Materiele of spirituele beslissing en yoga ?

Materiele of spirituele beslissingen, de afgelopen decennia hebben we te veel gekeken naar het geld en wat minder naar de kwaliteit van leven. Voorbeelden zijn de gaswinning in Groningen, de stikstof, de woningbouw enz. Nu komen we er gelukkig achter dat we zelfs ziek kunnen worden van die roofbouw. Het PFAS komt niet alleen maar voor in het water maar zit nu zelfs in de mens. Zelf had ik al een 25 jaar geleden zonnepanelen en hoorde ik om mij heen “het is nog niet lonend”. Het kostte geld. Maar wat heeft yoga te maken met een materieel of een spiritueel leven?

Materiele of spirituele yoga

Materiele yoga is yoga waarbij de nadruk wordt gelegd bij leniger worden of afvallen. Aan het einde van de yogales wordt een ontspanning gegeven, het spirituele sausje. Bij spirituele yoga worden de oude Indiase geschriften aangehaald in de yogales en hebben mantra’s, mudra’s en meditatie ook een plekje in de yogales. Spirituele yoga werkt verbindend en dat uit je ook in “de wereld”. Hoe kun je de wereld schoner en mooier maken en daar heb je ook geld voor over. Zelfs wat salaris inleveren is geen probleem. Materiele of spirituele wereld is ook jouw wereld.

Materiele of spirituele manier van leven en meditatie

Bij meditatie kom je uit het denken en kom je in het hart. Vanuit het hart neem je vaak andere beslissingen dan vanuit het hoofd. Ook wordt het denken rustig en neem je minder beslissingen met een korte termijn uitwerking. De afgelopen decennia wilden we verdienen aan de natuur en hadden geen aandacht voor de natuur en de beslissingen waren goed voor de aandeelhouders en voor de korten termijn.

Spirituele yoga en de groepsenergie

Bij spirituele yoga, wanneer je samen naar het innerlijk gaat, ontstaat een energie die niet onder woorden is te brengen.  Vanuit die energie “healen” we de wereld. Materiele of spirituele yoga, aan jou de keuze.