Mantra concert

Mantra concert in de kerk van Epse

Mantra concert, van synthesizer muziek naar mantra’s

Yogamuziek, alleen maar afleiding

Bij mijn eerste yogadocenten was muziek  bij yoga een taboe. Het leidde teveel af en daarom geen muziek voordat de les begon of tijdens de ontspanning. Later ben ik daar anders naar gaan kijken. Nog steeds wijs ik mijn cursisten erop dat wij te veel worden afgeleid en daarom niet bij onszelf komen. Maar moet je daar zo streng in zijn? Wat afwisselen tussen geen muziek en dan wel weer eens bevalt mij momenteel nog het beste.

Yoga muziek, welke kies je?

Wat is yoga muziek? De trillingen van de muziek  helpen je om dichter bij jezelf te komen. Je kunt denken aan muziek die in het ritme is van de adem. Deze adem ritme muziek werkt ontspannend door in lichaam en geest. Je gebruikt vaak eentonige muziek om het denken rustig te maken, het denken zoekt telkens een uitdaging en wordt rustig bij herhaling. Wanneer je je bewust wordt van de energie van mantra’s dan is dit een mooie toevoeging in een yogales.

Wat is een mantra en een mantra concert?

Bij  yoga gaan we ervan uit dat alles is ontstaan door trillingen. In mijn christelijke opvoeding leerde ik al in de kerk Joh. 1 vers 1. In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. Dit was in den beginne bij God. Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

Alle mantra’s worden gereciteerd in het Sanskriet, een dode taal die alleen nog wordt gesproken door Brahmanen, priesters, yogadocenten, enz.. Bij het Sanskriet liggen de trillingen dicht bij het lichaam. Mantra’s beïnvloeden de energie in lichaam en geest. Yoga muziek gaat verder dan gewone muziek. Bij een mantra concert worden de mantra’s vaak in het Sanskriet gezongen.

Mantra concert en het thema van de yogales

Gebruik dus eens de mantra die bij het thema van je yogales past. Bij loslaten, ontspannen gebruik je de Ganesha mantra. Bij het tweede chakra de Shakti mantra of de Shakti Shiva mantra. Zo kun je ook onderzoeken welke trillingen/mantra’s bij jou passen bij yoga muziek. Bij het mantra concert voel je het verschil, elke mantra heeft zijn eigen energie.

Ilse Roelofsen en mantra’s

Ze geeft een beleving met klanken, zang en een toepasselijk verhaal. Door je aandacht naar de klanken te laten gaan, komt je denken tot rust en kun je je lichamelijk en geestelijk ontspannen. De klanken worden gemaakt door o.a. klankschalen, gong snaarinstrumenten chimes. De zang zal voornamelijk bestaan uit mantra’s. Een mantra bestaat uit woorden of zinnen die steeds worden herhaald. De klanken werken ontspannend op lichaam en geest. Het doel van de mantra is liefde, wijsheid en ontspanning teweeg brengen. De mantra’s gaan over vrede, eenheid, liefde en ook over Goddelijke Liefde, om je heen en in jezelf. Je kunt het begrip Goddelijke Liefde ook vervangen als dat beter voelt door universele Liefde of Waarheid of Innerlijke wijsheid. Na de klankbeleving kunnen we met elkaar zingen. Mensen die alleen willen luisteren zijn ook welkom.

Over Ilse Roelofsen en het mantra concert:

Naast haar werk in haar theaterbedrijf Theater Aan De Lijn houdt Ilse zich bezig met klanken en zang. Ze ervaart de helende en ontspannende werking van het mantra zingen aan den lijve en wil het daarom graag met mensen delen.

Mantra's met Ilse Roelofsen

Mantra concert aanmelden

Op zondag 15 mei 2022 ben je welkom om 14.00 uur in de kerk van Epse voor een mantra concert. Inloop vanaf 13.30 uur. Cursisten betalen 7 euro en ben je geen cursist dan betaal je 10 euro. Je kunt je aanmelden door een mail te te sturen naar info@yogaberrydeventer.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail.